5 – «за» і 1 відсутній. Як голосували волинські нардепи за мовний закон

5 – «за» і 1 відсутній. Як голосували волинські нардепи за мовний закон

П’ять з шести народних депутатів з Волині підтримали рішення прийняття закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Підтримали проект Ігор Гузь, Ігор Лапін, Степан Івахів, Ірина Констанкевич та Сергій Мартиняк.

Депутат  Юрій Савчук під час голосування був відсутній.

Зазначимо, перед голосування нардепам продемонстрували фільм, де до них звернулися письменники, поети, громадські активісти, вчені, актори, церковні діячі, які розповіли про важливість ухвалення закону про функціонування української мови.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Зеленський заявив, що після інавгурації проведе «ретельний аналіз» закону про мову

Про що закон?

За документом, кожен громадянин України зобов'язаний володіти державною мовою, а держава, зі свого боку, зобов'язана забезпечити можливості для цього.

Документ визначає українську мову єдиною офіційною в Україні і регулює її застосування в усіх сферах суспільного життя. Парламент розпочав розгляд цього документу у другому читанні ще 28 лютого. Через понад дві тисячі правок депутати довго не могли перейти до голосування.

Документ зобов'язує високопоставлених чиновників і державних службовців володіти мовою. Українською мовою має відбуватися робоче спілкування, діловодство та документообіг. Українська мова обов'язкова для науки, культури, книговидання, телебачення і преси, реклами та пошти — але з урахуванням чинних законів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як заїхати на волинський фестиваль тюльпанів. ПЕРШИЙ В ПОМІЧ
Наступна новина Зниження ціни на газ з травня під загрозою, – Асоціація газового ринку
Останні новини
Схожі новини