Зеленський заявив, що після інавгурації проведе «ретельний аналіз» закону про мову

Зеленський заявив, що після інавгурації проведе «ретельний аналіз» закону про мову
Володимир Зеленський

Переможець виборів президента шоумен Володимир Зеленський заявляє, що після вступу на посаду проаналізує закон про українську мову на предмет дотримання усіх прав громадян.

Про це йдеться у його коментарі, поширеному, прес-службою Зе!команди.

«Сьогодні важко спрогнозувати наслідки ухвалення цього закону – остаточний його текст, з урахуванням усіх поправок, наразі недоступний. Після мого вступу на посаду президента буде зроблений ретельний аналіз цього закону, щоб пересвідчитися, що в ньому дотримані всі конституційні права й інтереси всіх громадян України. За підсумками аналізу реагуватиму відповідно до конституційних повноважень президента України i в інтересах громадян», – йдеться в заяві.

«Законопроект про державну мову розглядався під час виборчого циклу, що зробило його заручником політичної риторики. Закон був ухвалений без попереднього достатньо широкого обговорення із громадськістю. До проекту закону було внесено понад дві тисячі поправок, що свідчить про відсутність згоди щодо окремих його положень навіть у Верховній Раді», – додав Зеленський.

За його словами, влада України повинна «ініціювати й ухвалювати такі закони й такі рішення, які консолідують суспільство, а не навпаки».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Патріарх РПЦ Кіріл привітав Зеленського з перемогою

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який почала розглядати у лютому.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як розмитнити авто з Польщі. Покрокова інструкція
Наступна новина На чому їздять волинські судді. ТОП-10 найдорожчих автівок
Останні новини
Схожі новини