5801 мешканець Дубечненської громади заслуговує на оновлену амбулаторію

5801 мешканець  Дубечненської громади заслуговує на оновлену амбулаторію

Президент України Петро Порошенко, під час наради, при представленні голови Волинської облдержадміністрації 23 березня 2018 року сказав, що кошти, які вилучені у Януковича та його оточення, 1,5 мільярда доларів, частково будуть спрямовані на сільську медицину.

В тому числі через угоду підписану зі Світовим банком та запуском  унікального проекту «Сільська медицина».

Я неодноразово отримував звернення від Дубечненської громади щодо сприяння у включенні до проекту Світового банку об’єкту «Реконструкція лікарської амбулаторії ЗПСМ в с. Дубечне Старовижівського району Волинської області» . Село Дубечне є центром об’єднаної громади, яка утворена наприкінці минулого року, її  населення складає 5801 чоловік. Діюче приміщення Дубечненської амбулаторії ЗПСМ побудоване в 1960 році, воно не відповідає існуючим вимогам, відсутні належні умови праці, як для працівників амбулаторії так і для пацієнтів. Громадою розроблена проектно-кошторисна документація і неодноразово з боку сільського голови Анатолія Костючика були звернення до обласної адміністрації стосовно включення  амбулаторії в перелік проектів,які фінансуватиме Світовий банк. Згідно інформації отриманої від управління охорони здоров’я облдержадміністрації перелік об’єктів реконструкція/капітальний ремонт, яких здійснюватиметься на І та ІІ етапі впровадження (2017 – 2018 роки) субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області» вже сформовано та затверджено головою облдержадміністрації.

Щодо включення реконструкції Дубечненської амбулаторії до третьої групи компоненту проекту, який носить назву  „Реконструкція/капітальний ремонт приміщень під амбулаторії загальної практики – сімейної медицини” то як завірили в управлінні охорони здоров'я, пропозиція розглядається і опрацьовується групою управління Субпроектом.  Однак, за наявною у мене інформацією, Світовий банк вирішив не продовжувати зазначений проект, зокрема третій його етап, у Волинській області.

Аналізуючи стан справ із медициною в такій великій громаді як Дубечненська , вважаю, що ми не можемо лишити без медичного обслуговування її мешканців і просто змушені віднайти ресурс для реконструкції амбулаторії. Тому на черговій сесії обласної ради  звернувся із депутатським запитом до голови обласної державної адміністрації Савченка Олександра Ілліча з проханням посприяти у вирішенні питання та визначенні джерел фінансування з державного та обласного бюджету для реконструкції вищевказаного об’єкту. Разом з тим я прошу губернатора надати інформацію про перелік об’єктів, які потрапили у список, що фінансує Світовий банк і пояснити принципи, як цей список формувався.

Наші села давно потерпають від „віддаленої” уваги обласних чиновників.  Обласна влада десь далеко, районна теж не завжди може і хоче допомогти.  Медицина  ж – це та галузь, яка має бути максимально найближча до сільського мешканця, а зважаючи на те як проводиться її реформування,  сподіватись на якісне і оперативне обслуговування фаховими вузькопрофільними медичними спеціалістами мешканців сіл, мабуть не приходиться.  Тому ми маємо зробити все від нас залежне, щоб хоча б первинна медична допомога, амбулаторії та пункти екстреної медичної допомоги були близькими до сільського мешканця. Мій запит був підтриманий колегами в обласній раді і я сподіваюсь на розуміння та підтримку новопризначеного голови обласної державної адміністрації. Адже ми робимо одну справу – піклуємось про добробут кожного волинянина.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька з'явилися величезні великодні яйця. ФОТО
Наступна новина Через кілька років в Україні будуть збирати по два врожаї на рік
Останні новини
Схожі новини