72-річний чоловік підпалив торфовища на Волині

72-річний чоловік підпалив торфовища на Волині
фото ілюстративне, джерело: hromadske.volyn.ua

Мешканець Маневицього району, який спалював залишки рослинності на полі, спричинив пожежу на торфовищах.

Про це повідомляє Волинь-нова.

Лише за минулий тиждень в області трапилося 7 пожеж на торфовищах площею понад 5 гектарів.

Зокрема, загорання сталися поблизу сіл Замшани Ратнівського району, Тупали та Ревушки Турійського району. У Любешівському районі палало торфовище в урочищі Бистраж неподалік Дольська, а в Камінь-Каширському — в урочищі Скумор’є, що біля Радошинки.

Для гасіння цих пожеж були задіяні 9 основних автомобілів та декілька мотопомп, працювали 45 рятувальників державних підрозділів, команди пожежної охорони та 10 осіб місцевого населення.

Триває приборкання вогняної стихії на торфополі площею півгектара, що виникла 11 червня поблизу села Комарове Маневицького району. Там працюють 9 рятувальників. За попередніми даними, вже встановлено особу винуватця. Це 72-річний місцевий житель Адам Слюсарчук, який спалював залишки рослинності після сінокосу і спричинив загорання на торфовищі. Екологічна інспекція оштрафувала його на 306 гривень.

Читати також: На Волині – 5 пожеж на торфовищах за тиждень

«В області оголошено найвищий рівень пожежонебезпеки, — коментує ситуацію начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук. — Нині зареєстровано 68 пожеж в екосистемах на площі понад 55 гектарів. Торік ситуація була ідентична. В усіх випадках першопричиною стала людська необережність з вогнем або зумисне спалювання сухої трави, бур’янів чи сміття. Тож нині саме від пересічного волинянина залежить збереження природи…»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку продають яскраві та оригінальні таунхауси. ФОТО
Наступна новина Вихованці луцького «Воїна» поїхали тренуватися до криворізького клубу «Барс». ФОТО
Останні новини
Схожі новини