89% хворих на COVID-19 в Україні, яких підключали до апарату ШВЛ, померли, ㅡ дослідження

89% хворих на COVID-19 в Україні, яких підключали до апарату ШВЛ, померли, ㅡ дослідження
Фото ілюстративне

В Україні померло 89% пацієнтів з COVID-19, яких підключали до апарату штучної вентиляції легень. Серед тих, кого госпіталізували до відділень інтенсивної терапії смертність склала 76%.

Про це свідчать дані дослідження Інституту проблем математичних машин і систем Національної академії наук України, пише Громадське.

Зокрема, результати науковців показують, що середня летальність черед госпіталізованих з COVID-19 в Україні склала близько 15%.

Так, летальність у хворих, які перебували у відділеннях інтенсивної терапії склала 76%, а летальність у хворих, які перебували на апаратах штучної вентиляції легень (ШВЛ), ㅡ 89%.

Всього з початку епідемію коронавірусу в Україні до апаратів ШВЛ підключили 8 446 людей, з них 7 479 померли.

 

За оцінкою науковців, у 2020 році надлишкова смертність через COVID-19 в Україні склала 40–60 тисяч смертей.

Водночас за останній тиждень, з 23 лютого по 1 березня, зростання кількості нових зареєстрованих випадків в Україні прискорилось та сягнуло рівня осінньої хвилі захворювань. У середньому за останній тиждень фіксували 6 353 нових заражень українців на добу.

Кількість летальних випадків також почала повільно збільшуватися з середини лютого, а в останні кілька днів зростання за офіційною статистикою різко прискорилась, зазначається у дослідженні.

 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ДСНС попереджає про можливі підтоплення у низці областей. Серед них — Волинська
Наступна новина Волинські синоптики попереджають про похолодання
Останні новини
Схожі новини