В Україні лікувати коронавірус будуть ще одним препаратом. Що про це відомо

В Україні лікувати коронавірус будуть ще одним препаратом. Що про це відомо

В Україні до екстреного медичного застосування допустили ще один препарат для лікування COVID-19 – «Паксловід» (PAXLOVID) від компанії Pfizer. В першу чергу його застосовуватимуть для пацієнтів із груп ризику, аби уникнути тяжкого перебігу захворювання. 

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу 17 лютого, пише Українська Правда.Життя.

"Препарат "Паксловід" призначений для використання в першу чергу для пацієнтів із груп ризику, з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання із легкого ступеню тяжкості до середнього та важкого", – сказав він.

Міністерство охорони здоров’я вже підписало договір із компанією-виробником Pfizer про постачання 300 тисяч курсів "Паксловіду". 

У МОЗ почали узгоджувати графік поставки цих ліків в Україну. 

Нагадаємо, першим препаратом для лікування українців від коронавірусу став «Молнупіравір». Його офіційно дозволили використовувати у лікарнях для хворих із груп ризику. На Волинь надійде 800 курсів цих ліків. 

Довідково:  "Паксловід" – це противірусний препарат для лікування людей із високим ризиком тяжкого захворювання після появи симптомів COVID-19.
Клінічні дослідження показали, що "Паксловід" на 89% ефективний проти госпіталізації та смерті від COVID-19, тому у США та ЄС його вже схвалили до екстреного використання.
Водночас найефективнішим профілактичним засобом для зниження ризику важкого перебігу COVID-19 є вакцинація, наголошує міністр. 

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька за 176 мільйонів оновлять спортивну школу
Наступна новина Суд виніс вирок винуватцям загибелі 28-річної лучанки у ліфті. Вони відбулись умовним покаранням
Останні новини
Схожі новини