9 травня у Луцьку: фоторепортаж з Меморіалу Вічної Слави

9 травня у Луцьку: фоторепортаж з Меморіалу Вічної Слави

У Луцьку відбулися заходи з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом, на які прийшли сотні містян.

Вшанування пам'яті жертв Другої світової війни та покладання квітів відбулося 9 травня на Меморіалі Вічної Слави, пише ІА «Волинські новини».

Віддаючи данину пам’яті усім жертвам Другої світової війни, з метою збереження пам’яті про перемогу над нацизмом Верховна Рада прийняла закон від 9 квітня 2015 року. Відповідно до закону, в Україні щороку 9 травня відзначають державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві неспокійно: пікетували «Інтер» та облили фекаліями голову «Россотрудничества». ФОТО

Вшановуючи загиблих на фронтах Другої світової війни, керівництво області та міста, ветерани та пересічні лучани квіти поклали до центральної стели меморіального комплексу, пам’ятного знаку невідомому солдату та інших пам’ятників та обелісків.

 

Аби вшанувати пам'ять та героїзм людей, які боролися з нацизмом у роки Другої світової війни, голова...

Posted by Олександр Савченко on Wednesday, 9 May 2018

«Вони у битві чесно полягли, вони загинули, але перемогли, бо віддали життя для перемоги», - поетичними рядками учасників дійства закликали вшанувати хвилиною мовчання усіх жертв війни. Захід провели без промов високопосадовців.

Ветеран Другої світової війни, який пройшов бойовий шлях від Росії та Волині до Берліну, Михайло Єрлін нагадав, що 8 травня 1950 року у Трептов-парку в Берліні був відкритий пам’ятник полеглим воїнам, які штурмували Берлін. Ветеран продекламував зворушливий вірш про берлінського дідуся, який приносить квіти до цього монументу, аби віддячити солдату Івану, який врятував з палаючого будинку його маленького онука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ять та спогади: у Луцьку вшановували жертв Другої світової війни. ФОТО

Пам'ять загиблих героїв вшанували молитвою представники духовенства Волинської єпархії УПЦ.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві неспокійно: пікетували «Інтер» та облили фекаліями голову «Россотрудничества». ФОТО
Наступна новина Помер ще один малюк, який отримав сильні опіки у пожежі на Ковельщині
Останні новини
Схожі новини