У Києві неспокійно: пікетували «Інтер» та облили фекаліями голову «Россотрудничества». ФОТО

У Києві неспокійно: пікетували «Інтер» та облили фекаліями голову  «Россотрудничества». ФОТО

9 травня «Національний корпус» та «Національні дружини» організували пікет під стінами каналу «Інтер» з вимогою позбавити його ліцензій, а представники радикальної групи С14 облили нечистотами і зеленкою голову Російського центру науки і культури.

Про це повідомляє українська служба ББС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ять та спогади: у Луцьку вшановували жертв Другої світової війни. ФОТО

«Сьогодні, 9 травня, «Національний Корпус» прийшов до будівлі телеканалу «Інтер» з вимогою позбавити ліцензії канал олігарха-колаборанта Льовочкіна, в ефірі якого системно проводиться антиукраїнська редакційна політика», - говориться у заяві «Нацкорпусу».

Біля каналу зібралися кілька десятків людей з символікою «Національного корпусу» та «Національних дружин»

Пікетувальники також вимагають від «Інтера» прибрати з його вечірнього концерту до 9 травня «пропагандистські заяви, озвучені ведучими концерту на відеофрагменті, що потрапив у мережу інтернет».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національний корпус затримав у Києві бразильського терориста

«Якщо цього не відбудеться, ми залишаємо за собою право на будь-які адекватні дії у відповідь», - погрожують у «Нацкорпусі».

Стіни каналу обклеїли наклейками «Зробимо Інтер патріотичним» та «Інтер буде наш»

Раніше у соцмережах з'явилося відео з, як зазначається, концерту телеканалу «Інтер» до Дня перемоги, у якому ведучі заявили, що «не можуть дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили в факельних ходах по нашій столиці, де кожен метр политий кров'ю наших співвітчизників».

Згодом Нацрада з питань телебачення закликала «Інтер» «припинити спроби розколювати країну».

Біля «Інтеру» чергують також кілька десятків правоохоронців

Сам канал ситуацію не коментував. 9 травня у його телепрограмі залишається концерт «Перемога. Одна на всіх». Чи буде у ньому згаданий фрагмент - невідомо.

Також 9 травня у Києві представники праворадикальної організації С14 облили нечистотами та зеленкою керівника Російського центру науки і культури Костянтина Воробйова.

Керівника «Россотрудничества» Костянтина Воробйова праворадикали облили зеленкою та нечистотами

Відео інциденту опублікували волонтери Роман Сініцин та Родіон Шовкошитний, які, за їхніми словами, «випадково опинилися поруч».

На ньому Костянтин Воробйов каже, що його «облили невідомі».

У київській поліції на питання BBC News Україна, чи звертався хтось до неї через згадані інциденти, відповідь не дали, однак пообіцяли згодом опублікувати інформацію про загальну ситуацію у столиці 9 травня.

Поліцейські переведені на посилений режим служби

У середу в Києві проходить ряд акцій на честь річниці завершення Другої світової війни.

У районі Парку слави обмежено рух та чергують сотні правоохоронців.

Поліцейські поблизу станції метро «Арсенальна» затримали чоловіка, який намагалася з рушницею пройти на територію проведення масових заходів. Його зброю відправили на експертизу, а самого чоловіка - у райвідділок для встановлення особи.

Крім того, правоохоронці виявили двох жінок із забороненою символікою. Їм оформлюватимуть проколи про адміністративні правопорушення. За даними сайту «Главком», одна з жінок - матір загиблої депутатки Ірини Бережної Олена, яка намагалася пройти на акцію «Безсмертний полк» з «георгіївською стрічкою».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Луцьку відзначили День пам'яті та примирення. ФОТО. ВІДЕО

Медіа також повідомляють про те, що кілька націоналістів намагалися прорвати кордон поліції біля «Арсенальної», внаслідок чого було затримано голову броварського осередку організації «Моноліт».

А загалом по Україні заплановано близько 1,5 тис. заходів до Дня перемоги. Очікується, що у них візьмуть участь 355 тис. людей, а порядок по всій країні охоронятимуть більше 25 тис. правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День перемоги чи День пам'яті: що відзначають в Україні 8-9 травня та коли вихідний

Головне фото: вхід до телеканалу «Інтер», джерело: Національний корпус


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили ім’я волинянина, що загинув в АТО
Наступна новина 9 травня у Луцьку: фоторепортаж з Меморіалу Вічної Слави
Останні новини
Схожі новини