Адвоката Трампа підозрюють в отриманні грошей від російських олігархів

Адвоката Трампа підозрюють в отриманні грошей від російських олігархів

Команда Мюллера підозрює у звʼязках з Трампом мінімум трьох російських бізнесменів.

Російського бізнесмена Віктора Вексельберга допитали стосовно платежів на сотні тисяч доларів, переведених після президентських виборів у США підконтрольними йому структурами на користь особистого адвоката Дональда Трампа Майкла Коена.

Про це повідомляє телеканал CNN, на який посилається Інтерфакс.

Допит бізнесмена здійснювали слідчі з команди спецпрокурора Роберта Мюллера, що ведуть розслідування у «російській справі».

За інформацією джерела CNN, платіж Коену перерахувала пов'язана з Вексельбергом нью-йоркська компанія Columbus Nova. 

Раніше New York Times повідомляла, що команда Мюллера 2 місяці тому в аеропорту Нью-Йорка намагалася допитати Вексельберга. Федеральні агенти зупинили російського бізнесмена після того, як він зійшов з трапа приватного літака, і спробували вивчити вміст його електронних пристроїв і опитати його.

Вексельберг був присутній на інавгурації Трампа минулого року, нагадує видання.

На початку квітня телеканал CNN повідомляв, що Мюллер зацікавився як мінімум трьома російськими олігархами. Крім Вексельберга, ще один російський бізнесмен був зупинений в ході своєї недавньої поїздки в США, проте неясно, чи обшукали його, відзначали джерела. За їх словами, команда Мюллера направляла також запит про допит третього бізнесмена з РФ, імена бізнесменів не називалися.

У свою чергу, адвокат Майкл Авенатті, що представляє інтереси колишньої порноактриси Стефані Кліффорд (Стормі Деніелс), заявив, що адвокат Трампа Коен за кілька місяців до президентських виборів отримав $500 000 від компанії, пов'язаної з Вексельбергом, щоб вона тримала в таємниці свої зв'язки з Трампом.

Гроші, за його інформацією, надійшли в січні-серпні 2017 року на банківський рахунок підставної компанії Essential Consultants, яку Коен заснував до виборів і використовував для передачі грошей Кліффорд.

Раніше стало відомо, що Трамп відшкодував своєму особистому адвокату Майклу Коену $130 000, які той заплатив порноактрисі Кліффорд за мовчання про сексуальні відносини з Трампом незадовго до виборів 2016 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина П’яного на мотоциклі з пістолетом виявили волинські патрульні
Наступна новина У Луцьку водій-порушник наїхав на поліцейського
Останні новини
Схожі новини