Афера по-луцьки: як дурять городян квартирні шахраї

Афера по-луцьки: як дурять городян квартирні шахраї

У Луцьку вже не вперше дають про себе знати квартирні аферисти. Розміщують оголошення на OLX, чекають дзвінків від клієнтів, наполягають, що завдаток потрібно переказати на мобільний телефон терміново і все – зізнаються, що це «розводняк».

У таку халепу втрапила і Тетяна Лисенко зі своїм чоловіком. Свою «історію» жінка розмістила у групі Теревені про Луцьк у Facebook з надією, щоб на її досвіді люди переконалися, що довіряти аферистам не варто. 

Жінка розповіла, що разом із чоловіком потребувала житла. Для цього навіть звернулася в агентство нерухомості. Але й сама не сиділа, склавши руки, а постійно моніторила оголошення на OLX.

«29 січня чоловік знайшов в ОЛХ оголошення про довготермінову оренду квартири, за приємну, на диво, ціну (2300+кп). В описі було написано, що квартира знаходиться в центрі міста, є всі необхідні для проживання меблі та побутова техніка. Та лише на довготривалий період. На фото можна побачити, що є косметичний ремонт та дійсно вся побутова техніка», – розповідає жінка. 

Одразу зателефонували за вказаним в оголошенні номером та з приємною жіночкою по ту сторону обговорили всі деталі. З’ясували, що квартира знаходиться біля стоматполіклініки, номер будинку 39. 

«Ми пропонуємо скинути завдаток, на свій страх і ризик, дивлячись квартиру лише по фото, на що Катерина відповіла, що таких швидких орендарів в них ще не було. Домовились про 300 грн., проте Катерина попросила скинути на номер телефону чоловіка гроші, оскількі на банківській карточці кредит, та ті гроші їм «з'їсть». Ми скинули та відзвонились, домовились 30 січня на 12:00 зустрітись біля квартири.

Через годину-півтори дзвонить чоловік Катерини – Дмитро та каже, що їм їхати до Луцька 120 км, чи не могли б ми скинути хоча б половину вартості квартири (ще 1000), щоб вони їхали не даремно, оскільки ми можемо відмовитись, щоб вони були спокійні, та й ми також. Ми з чоловіком насторожились, та довго роздумували чи то випадково не афера. Говорили Катерині з чоловіком про те, що ми і так вже скинули завдаток 300 грн., що нас все влаштовує, що ми точно будемо знімати у них квартиру. Але Дмитро наполягав на своєму, а нам квартира треба, та й ніби люди приємні, ми перерахували ще 1000 гривень і знову ж на його мобільний», – зазначає у дописі пані Тетяна. 

«Нас довго мучили думки чи не кинули нас вже….Але ми повірили людям, які були приємні в спілкуванні та й викликали в нас довіру. Але знали б ми чим все це закінчиться……». 

Наступного дня аферисти знову попросили скинути гроші. 

«Я передзвонюю Дмитру, питаю, що за ситуація вийшла та чому ми маємо скидати решту грошей, не маючи ні ключів, не бачивши, чи є та квартира взагалі. Він почав пояснювати про візовий центр, про те, що йому треба через 20 хвилин зайняти чергу та проплатити, а він ще чекає марштурку.

На мої питаня, на якій він зупинці та яку марштутку він чекає, він відповів 14. Я йому кажу, що такої маршрутки в нас немає, на що він сказав, що прожив 15 років в Луцьку та знає, нахамив мені та сказав, що надалі буде спілкуватись з моїм чоловіком, бо зі мною він договоритись не може!

Цей Дмитро подзвонив до чоловіка та сказав, що ми не порядні люди, що він не хоче з нами зв’язуватись, що ми його підставили, та сказав, що поверне нам наш завдаток, де вони домовились зустрітись, та сказав, щоб дружину не брав! Дивно!(на Винниченка)

Через годину Дмитро сказав, що їде вже, сірою машиною, хоча мені говорив, що він маршруткою!!!

Ще через годину він поставив переадресацію на чоловіка. А номер Катерини не доступний був відразу.

Після того як я почала дзвонити до нього, на 6 раз він взяв слухавку, і я кажу йому, що ви мали наші гроші підвезти моєму чоловіку. На що він мені відповів: “Ні**я ми не мали! Це розводняк!” кинув трубку і відразу видалили оголошення!», – пише Тетяна Лисенко. 

«Ось так за своєї довірливості ми стали жертвами аферистів!! Розказую вам це для того, щоб ніколи не втрапили в таку ж ситуацію! І до того ж оголошення про цю квартиру з вчорашнього ранку було переглянуто більше ніж 1000 разів, і невідомо скільки людей ще скинуло їм завдатки!!!!!», – завершує свій допис жінка. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 1 лютого
Наступна новина Мін'юст висловив свою позицію щодо діяльності Валентина Кухарика
Останні новини
Схожі новини