Активісти закликали волинських священиків УПЦ МП підтримати Томос. ФОТО

Активісти закликали волинських священиків УПЦ МП підтримати Томос. ФОТО
Джерело фото: Район Камінь-Каширський

Волинські активісти передали звернення до архієреїв УПЦ МП. Вони закликають священиків московського патріархату підтримати створення в Україні української автокефальної помісної церкви.

Звернення активісти занесли 21 листопада, повідомляє «ВолиньРost».

Загалом у цій акції взяли 15 громадських організацій. У зверненні активісти закликають волинське духовенство московського патріархату до конструктивного діалогу.

«Знаючи, що перед вами лежить вибір і частина відповідальності перед Богом та Україною за долю нашої Батьківщини, звертаємося з закликом підтримати визнання автокефалії, а також взяти участь в об'єднавчому соборі, де оберуть предстоятеля церкви, який отримає довгоочікуваний Томос. Впевнені, що такий шлях є канонічним», – йдеться у тексті звернення.

Керівник військово-спортивного хортингу області та екс-очільник "Правого сектору" Нововолинська Андрій Фафлей розповів, що їх мета – пояснити волинському духовенству церков московського патріархату, що вони також відповідальні за майбутнє української церкви.

«У зв'язку з проголошенням Томосу і з надією на священний синод, який нарешті прийме у нас одну українську православну автокефальну церкву, ми хочемо провести таку акцію, до якої долучили близько 15 громадських організацій. Ми не хочемо показувати погані картинки для Москви, не хочемо збирати великий натовп», – запевнив активіст.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Михаїл про надання Україні Томосу: «Все повинне відбутись до 13 грудня»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З окремими душовими та туалетом: у сільській школі під Луцьком завершують ремонт спортзалу. ФОТО
Наступна новина Скільки коштуватиме смартфон, який буде підтримувати 5G
Останні новини
Схожі новини