Михаїл про надання Україні Томосу: «Все повинне відбутись до 13 грудня»

Михаїл про надання Україні Томосу: «Все повинне відбутись до 13 грудня»

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл Волинської єпархії УПЦ КП вважає, що Україна може отримати Томос до 13 грудня.

Про це він розповів під час прямого ефіру ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на телеканалі "UA:Волинь".

Нагадаємо, у Вселенському Патріархаті продовжили надання автокефалії українській церкві. Для завершення процесу в Україні повинен відбутись собор духовенства та власне надання Томосу – церковного документу про надання автокефалії православній церкві.

«Я не знаю, коли це трапиться, але можу логічно вираховувати. На мій погляд, все повинно відбутись цього місяця, не пізніше 13 грудня», - зауважив митрополит Михаїл.

«Справа в тому, що Верховна Рада прийняла рішення про передачу Андріївської церкви під подвор'є Вселенського Патріарха. А Вселенський Патріарх, окрім питання автокефалії, зняття анафеми з патріарха Філарета і визнання всіх архиєреїв Київського Патріархату автокефальної церкви сущими в сані, прийняв рішення про відкриття своєї місії на території України. Фактично він цим самим показав, що територія України – це його територія, якою він опікується. А 13 грудня в нас свято Андрія Первозванного. Храм передали, документи, я думаю, вже оформили, залишається служити там службу. А як вони можуть служити там службу, не привізши нам Томосу?» - розмірковує очільник Волинської єпархії УПЦ КП.

«Я вважаю, що до 13 грудня вони оформлять Томос і приїдуть на відкриття храму», – додав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Главацький і красуні: у Луцьку стартував конкурс «Міс Принцеса України». ФОТО
Наступна новина «Придумають собі назву, але всі розумітимуть, що це РПЦ», - Михаїл про долю Московського патріархату
Останні новини
Схожі новини