Активістка з Луцька розкритикувала скандальний законопроект Вілкула

Активістка з Луцька розкритикувала скандальний законопроект Вілкула
Джерело фото: bergamonews.it

Громадська активістка з Луцька Богдана Стельмах заявила, що категорично не підтримує законопроект, який вводить адміністративну і кримінальну відповідальність за «пропаганду одностатевих стосунків».

Пропозицію карати таку пропаганду штрафом, а у разі повторного порушення - ув’язненням вніс співголова фракції «Опозиційний блок» Олександр Вілкул. Згідно з документом, пропагандою зокрема вважаються «дії, які виражаються в публічній демонстрації образу життя осіб, які ведуть одностатеві сексуальні стосунки, їх орієнтації та поведінки».

Богдана Стельмах зазначила, що такий законопроект є порушенням чинного законодавства.

«Будь-які заборони для волевиявлення людини є порушенням її прав. І подібні законопроекти, які вносять наші депутати, є відвертим порушенням прав людини. У нас в документах задекларовано, що кожна людина має право на волевиявлення своїх інтересів, релігійні свободи, в тому числі – вираження власних сексуальних уподобань.. втручання в такі речі є грубим порушенням основних свобод», – переконана активістка.

Жінка додала, що вважає подвійними стандартами дозвіл на пропаганду цінностей традиційних сімей і водночас заборону проведення публічних заходів представниками сексуальних меншин.

«Тобто гетеросексуали мають право проводити свято сім’ї? Це подвійні стандарти, суспільство каже: оце є правильно, оце неправильно», – сказала Богдана.

Вона додала, що публічні акції представники ЛГБТ-спільноти проводять для того, аби привернути увагу до порушення прав цих людей.

«Мова йде про те, що права цих людей порушуються і в інших моментах їх життєдіяльності: коли вони не можуть працевлаштуватися, часто їх звільняють, бо вони мають іншу орієнтацію, ніж так звану традиційну. Я б провела паралель: наприкінці 19 століття жінки теж проводили публічні демонстрації, аби привернути увагу до проблеми прав жінок, які не могли брати участь у виборах. Подібні акції є не пропагандою, а демонстрацією що права порушують», – прокоментувала Стельмах.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку водії влаштували акцію проти підвищення цін на пальне. ВІДЕО
Наступна новина Курс валют на 11 жовтня: долар подешевшав, євро суттєво зросло у ціні
Останні новини
Схожі новини