Луцький священик розповів, чи варто садити в тюрму за пропаганду одностатевих стосунків

Луцький священик розповів, чи варто садити в тюрму за пропаганду одностатевих стосунків
Джерело фото: Фейсбук

Настоятель храму УПЦ КП Віктор Михалевич прокоментував законопроект про адміністративну та кримінальну відповідальність за пропаганду одностатевих відносин.

Законопроект зареєстрований співголовою фракції «Опозиційний блок» Олександром Вілкулом. Він пропонує карати таку пропаганду штрафом, а у разі повторного порушення – ув’язненням.

«Всяке радикальне ніколи добра не приносить нікому. Є єдина заповідь в Євангелії, вона  зводиться до слова возлюби – прийми людину, якою вона: хворою, нерозумною, збоченою. Своєю любов’ю ти маєш показати людині правильний шлях», – сказав Віктор Михалевич.

Проте він наголосив, що одностатевий шлюб є гріхом.

«Хочуть зробити нормою, те, що не є нормою. Адже є задум Творця. І це не не одностатеві шлюби Задум Творця – це чоловік,  жінка, народження діток. Ми бачимо ще з раю – Господь каже: «Недобре бути чоловікові самотньому». Він створив жінку, яка зовсім не така, як чоловік. У той же час ці двоє неоднакових створюють певну тайну. А одностатеві відносини – це викривлення розуміння смаку щастя. Людина починає жити на тваринному рівні. Хоча навіть серед тварин такого немає», – зазначив священик.

Віктор Михалевич додав, що він проти проведення публічних акцій представниками ЛГБТ-спільноти.

«Для для чого ці паради проводять? Нащо їх робити? Хочеш грішити – закрийся собі вдома і гріши. Це твій вибір. Але вони хочуть нав’язати, що це норма. Нібито так захищають якісь права. В тебе хтось забирає ті права?» – сказав він.

Священнослужитель переконаний – треба пропагувати духовні цінності.

«Я вважаю, що треба проповідувати Христа. Якщо люди будуть проповідувати Христа і жити відповідно – місця таким парадам у їх житті просто не буде.

Нагадаємо, дещо іншу позицію щодо законопроекту Вілкула висловила активістка з Луцька Богдана Стельмах. Вона переконана, що будь-які заборони для волевиявлення людини є порушенням її прав. Вона додала, що публічні акції представники ЛГБТ-спільноти проводять для того, аби привернути увагу до порушення своїх прав, а не для пропаганди своїх цінностей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани скаржаться на відсутність гарячої води
Наступна новина У Луцьку може впасти білборд. ФОТО
Останні новини
Схожі новини