Андрія у Луцьку: пластуни ворожили на судженого та кусали калиту

Андрія у Луцьку: пластуни ворожили на судженого та кусали калиту

Члени Національної скаутської організації України «Пласт» провели Андріївські вечорниці в чудовому закладі «Inner space».

Вечорниці, які відбулися 12 грудня, були охоплені духом українських звичаїв та чару ворожіння на свою долю. Поворожити цього дня зібрались на лише пластуни, а ще і молодь із Луцька.

Свято розпочалось із традиційних дівочих гадань. Дівчата гадали на книгах, заворожено читали випадкові рядки із поезії, де на них чекала відповідь на задані ними питання та діставали із мішечка горошини, щоб дізнатися «збудеться чи не збудеться…» їхнє бажання.

Ворожіння перервав раптовий стукіт у двері – прийшли хлопці. Щоб заслужити місце на вечорницях, їм довелося позмагатися із дівчатами у співах. Парубки мали засівати більше ніж дівчата пісень, які б починалися на «Ой…!». Ох і нелегко було хлопцям, але красуні-україночки все ж змилуватись над ними і пустити парубків на святкування. І тут все найцікавіше розпочалось.

Для створення невимушеної та веселої атмосфери господині свята провели гру «Знайди собі місце». Ото насміялись гості, коли спостерігали за тим, як натхненно та оперативно шукали хлопці та дівчата свої стільці покладаючись лише на свій слух і дотик.

Також на святкуванні обрали «Першого парубка та дівку на селі».

Згодом всі охочі намагалися скуштувати калити. На сам кінець святкування дівчата та хлопці охоче ласували варениками та ділилися враженнями.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Парламент Канади підтримав безвіз для українців
Наступна новина На Волині видали пам'ятку про права затриманого шрифтом Брайля. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні