Аварійна водоканал оперативно прочистить засмічення каналізації

Аварійна водоканал оперативно прочистить засмічення каналізації
Фото ілюстративне

Причини виникнення каналізаційного засмічення

Каналізаційні системи в житлових кварталах і на промислових підприємствах використовуються цілодобово й зазнають колосальних навантажень за рахунок того, що найчастіше в трубу відправляються практично всі види відходів.

У результаті на стінках труб, в місцях їх з’єднання, поворотах і кутах накопичуються залишки продуктів харчування, рослин та інших органічних речовин, а також:

  • вапняні відкладення;
  • сечові камені;
  • будівельний пил та інше виробниче сміття.

Компанія Trubolub https://trubolub.com.ua/uslugi/avariynaya-vodokanal/ пропонує послугу "Аварійна водоканал".


Види засмічень

Серед засмічень каналізації, з якими стикаються працівники компанії Trubolub, є декілька основних типів.

Кожен з них вимагає окремого підходу до методики усунення:

  • засмічення у вигляді органічних та жирових відкладень;
  • засмічення з вапняних відкладень і будівельного сміття;
  • технологічне засмічення (виникає в кутах і поворотах каналізаційних труб, а також через помилки проектування системи каналізації);
  • засмічення зливової каналізації.

Способи ліквідації засмічень

  • Механічний

Сталевий трос з приводом від електродвигуна вводиться в трубу і за рахунок обертання засмічення та відкладення руйнуються, а потім змиваються потоком води. Однак трос має обмежену довжину і з огляду на фізичні властивості не може долати складні повороти труби.

  • Хімічний

У каналізацію закачуються різні хімічні сполуки, що роз’їдають або розчиняють відкладення, після чого система промивається великою кількістю води. Однак паралельно виникає ризик пошкодження труб та ущільнень, матеріал яких також може вступити в реакцію з агресивною хімією. При глухих пробках всередині труби хімія не завжди здатна розчинити весь обсяг відкладень.

  • Гідродинамічний

У систему каналізації вводиться рукав зі спеціальною головкою, після чого в нього під тиском подається вода. Металева головка під впливом реактивної сили води просувається всередину труби і руйнує засмічення, а вода, що струменить з бічних сопел, змиває відкладення на стінках. Гідродинамічне прочищення труб каналізації має цілу низку переваг перед іншими способами і вважається найбільш ефективним для аварійної прочищення каналізації та усунення засмічень.

Автомобілі, обладнані гідродинамічними установками, є автономними і можуть працювати на об’єктах, які не мають доступу до електромереж. Застосовуваний ними арсенал обладнання дозволяє виконувати усунення засмічень каналізації в трубах діаметром до 1000 мм


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли вакцина Pfizer буде у центрах щеплень та чи будуть колоти нею дітей
Наступна новина У Луцьку з'явився ще один термінал CityCard
Останні новини
Схожі новини