Коли вакцина Pfizer буде у центрах щеплень та чи будуть колоти нею дітей

Коли вакцина Pfizer буде у центрах щеплень та чи будуть колоти нею дітей
Фото ілюстративне

Наприкінці липня вакцина проти COVID-19 від виробника Pfizer ймовірно з'явиться в масових центрах вакцинації. Це зумовлено тим, що в Україні розпочнеться п'ятий етап імунізації проти коронавірусної хвороби. 

Про такі зміни в організації щеплень розповів головний санітарний лікар країни Ігор Кузін в ефірі "Сніданку з 1+1", пише Українська Правда.Життя.

"Зараз у нас відбувається четверти етап щеплення, коли ми вакцинуємо людей з хронічними неінфекційними захворюваннями.  На п'ятому етапі, тобто кінець липня-серпень, вакцинація буде доступна для всіх, зокрема вакцина Pfizer скоріш за все буде перерозподільна на пункти щеплень", – пояснив санітарний лікар. 

Нагадаємо, що наразі у центрах вакцинації охочих громадян вакцинують вакциною CoronaVac.

За словами Кузіна, також розглядається можливість щеплення дітей препаратом Pfizer. 

Ймовірно, такі нововведення також відбудуться влітку. Проте запрошувати на вакцинацію будуть не всіх дітей, а лише тих, які перебувають у підвищенні групі ризику. 

"Хотів би зауважити, що це буде відноситися не до 100% усіх дітей, а лише до тієї когорти, яка має важкі супутні захворювання або високі ризики ускладнень від коронавірусної хвороби", – додав Кузін. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поліцейському, який затримав п'яного прокурора, оголосили підозру. Люди виходять на протест
Наступна новина Аварійна водоканал оперативно прочистить засмічення каналізації
Останні новини
Схожі новини