Аварійно-диспетчерська служба «104» опрацювала понад 7 тисяч викликів

Аварійно-диспетчерська служба «104» опрацювала понад 7 тисяч викликів

Аварійна служба АТ «Волиньгаз» за 2023 рік відреагувала на 7241 заявку від споживачів газу.

Задля безпеки населення Волині 24/7 працюють 15 бригад АДС. Аварійні виклики приймаються цілодобово за номером телефону 104 та виконуються безплатно. З початком опалювального періоду, коли волиняни вмикають газові побутові опалювальні прилади, кількість заявок суттєво збільшується. Так, у жовтні до АДС волиняни зверталися на 367 разів більше, ніж у вересні.

«Проблеми при користуванні природним газом у побуті виникають при самовільному встановленні або заміні газового обладнання. А також при користуванні споживачами газовими приладами, які знаходяться в неналежному технічному стані та недотримання елементарних вимог безпеки під час користування природним газом», – повідомляє начальник аварійно-диспетчерської служби Валентин Киричук.

Найчастіші надходять виклики від населення через запах газу в помешканнях, де встановлені газові прилади. Так, до аварійно-диспетчерської служби за 15 днів листопада від волинян вже надійшло 344 дзвінки.

Нагадуємо, що викликати аварійну газову службу «104» необхідно:

• Якщо є підозра на витік газу. Зауважимо, що не можна вмикати і вимикати електричні прилади. Не користуйтесь вогнем, відчиніть вікна та двері, вийдіть з приміщення, де відчуваєте запах газу.

• Знизився тиск газу.

• Раптово зник газ у вашому будинку/квартирі.

• Ви помітили, що в роботу газових мереж втручаються сторонні особи.

• Стався вибух, пожежа.

Волиньгаз звертає увагу, що споживачі самостійно можуть подбати про безпеку та укласти договори на проведення технічного обслуговування газових мереж та приладів. Як правило, власники помешкань нехтують простими правилами безпеки, у тому числі не проводять регулярне технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж газопостачання. Згідно з Законом України «Про житлово-комунальні послуги», відповідальним за стан внутрішньобудинкових систем є власник домоволодіння або співвласники багатоквартирного будинку. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У мерії розповіли, у скільки обійдеться Луцьку благоустрій дитячої залізниці, яку передали місту
Наступна новина У підрозділи Волинського прикордонного загону потрібні хірурги, терапевти, фельдшери і кухарі
Останні новини
Схожі новини