У мерії розповіли, у скільки обійдеться Луцьку благоустрій дитячої залізниці, яку передали місту

У мерії розповіли, у скільки обійдеться Луцьку благоустрій дитячої залізниці, яку передали місту

Луцька дитяча залізниця, яка перейшла у власність міста, буде використовуватися як зона для навчання та рекреації одночасно. Майновий комплекс планують передати одному з позашкільних навчальних закладів міста.

Про це в коментарі Суспільному розповів керівник департаменту економічної політики Борис Смаль.

Майновий комплекс дитячої залізниці – це теплотяг, два пасажирських вагони, дві станції "Росинка" і "Водограй", стрілочні пости, колія, шпали, світлофори та інше майно.

За словами Бориса Смаля, залізниця працюватиме за двома основними напрямами. Перший – це навчання майбутніх залізничників, цю традицію у Луцьку хочуть продовжити. Другий – рекреаційна зона.

Борис Смаль сказав, що міська влада має плани щодо подальшого майбутнього дитячої залізниці. Однак реалізують їх вже наступного року, бо погода зараз не дозволяє проводити там благоустрій.

"Який буде штат і хто там працюватиме – поки не обговорювали, бо боролися за передачу. Маємо в планах враховувати ідеї колишніх залізничників", — пояснив  керівник міського департаменту економічної політики.

За словами керівника департаменту економічної політики, два роки тому благоустрій Луцької дитячої залізниці включно із закупівлею меблів для станцій вартував близько 20 мільйонів гривень. Зараз це вартуватиме – як мінімум 25 мільйонів гривень. 

"Наступного року будемо формувати новий кошторис, але хочемо там і заробляти, не тільки витрачати з бюджету. Ми від громади ще будемо збирати ідеї щодо того, які можна там впроваджувати заходи, проєкти тощо. Бо, зрештою, почалося це все з ініціативи лучан, які бачили, що об’єкт руйнується і перетворюється в занедбану будівлю", – уточнив Смаль. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі – новий керівник поліції
Наступна новина Аварійно-диспетчерська служба «104» опрацювала понад 7 тисяч викликів
Останні новини
Схожі новини