Автостопом їхав з Польщі, щоб захищати Україну: історія бійця Волинської бригади тероборони

Автостопом їхав з Польщі, щоб захищати Україну: історія бійця Волинської бригади тероборони

Пан Олександр має великий досвід служби в правоохоронних органах, зокрема в підрозділах спеціального призначення. Також чоловік впродовж усього свого життя захоплювався єдиноборствами. Про широкомасштабне вторгнення Олександр дізнався, перебуваючи за межами України. Розуміючи, що його досвід буде справді корисним Батьківщині, автостопом дістався додому, обійняв дітей і вирушив до військкомату.

Його історію розповіли у 100 бригаді Тро. 

Олександр за освітою юрист, але 18 років пропрацював у спецпідрозділах правоохоронних органів, де отримав чимало досвіду. Паралельно мав різні захоплення, зокрема серйозно займався єдиноборствами та бігом.

На момент повномасштабного російського вторгнення чоловік перебував за кордоном. Він одразу автостопом повернувся, побачившись з рідними, які вирішили на залишати Україну, вирушив до військкомату.

– Я був готовий прийняти будь-яку посаду – і зв’язківця, тому що мав відповідні знання, і бойового медика, оскільки колись проходив відповідну тактичну підготовку, і кулеметника, і гранатометника, аби тільки взяти участь у захисті країни. – розповідає Олександр. – Врешті, потрапив у підрозділ, який виконує специфічну діяльність.

Окрім своїх основних завдань, військовий ще й тренує місцеві добровольчі формування.

– Це небайдужі громадяни: підприємці, фермери, мисливці, прості селяни, які мають бажання захищати рідний край. Ми навчаємо їх вести вогонь з автоматів, кулеметів та гранатометів, займатися мінною діяльністю. Також вони залучаються до виконання наших завдань, підсилюють нашу роботу, – стверджує Олександр.

– Наш народ непереможний. Ми завжди відстоїмо нашу землю заради дітей, заради майбутнього. Тож вірте у наших воїнів й перемога буде за нами!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Харківщині загинув Герой з Волині, який після третього поранення повернувся на передову
Наступна новина У Рожищі попрощалися з загиблим на війні Андрієм Бойчуком. ФОТО
Останні новини
Схожі новини