Багато зелені, водоспад і тюльпани. У школі на Волині створили зимовий сад

Багато зелені, водоспад і тюльпани. У школі на Волині створили зимовий сад
Зимовий сад у школі села Городок (фото зі сторінки закладу у фейсбуці)

У школі села Городок Манвицького району створили зимовий сад. Тут не тільки вирощують рослини з різних куточків світу, а й мають намір приймати екскурсії.

Зокрема учасники учнівського лісництва  із навчально-виховного комплексу вирощують тут тюльпани голандської селекції. Тюльпани – це спроба учнівського  лісництва заробити гроші на утримання зимового саду, який облаштовують  у школі, пише видання День.

Допомагає школярам Городоцький  держлісгосп, свої кошти вкладає директорка школи, вчителька біології Ніна Терещенко. Щоб заробити, вона затіяла вона з учнівським лісництвом  вирощування тюльпанів.

Зараз виростили майже пів тисячі штук квітів. А вже на підході дві з половиною тисячі тюльпанів п’яти кольорів. Відповідно до Положення про філію, навчальний заклад має право надавати платні послуги. 

«Мушу  іти на  ризик, щоб  отримати досвід, –  розказує Ніна Терещенко. –  Треба два рази у місяць вносити  мінерали під рослини у зимовому саду.  Це вже дві тисячі гривень. А ще є інші  витрати. Хочеться дітей з лісництва відзначити за їхню  працю, на екскурсію повезти. Тому будемо вирощувати і продавати».

За її словами, крім  тюльпанів, тут є алоказія – декоративна рослина, яку за великі листки називають  «слонячим вухом».

«Коли офіційно відкриємо зимовий сад у школі, будемо приймати  екскурсії, облаштуємо фотозону, це також додатковий заробіток. Водоспад у саду вже облаштували. Можуть  приїжджати школярі з міст, дітям міським тут багато цікавої інформації, а ще можуть по дорозі відпочити  в одному з рекреаційних пунктів, які облаштовані волинськими лісівниками», – розповіла директорка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Франції вилікували всіх хворих на коронавірус
Наступна новина Екскурсія таунхаусом «Інвестора». Репортаж
Останні новини
Схожі новини