Берлусконі повернувся. Що він говорив про Україну

Берлусконі повернувся. Що він говорив про Україну

Правоцентристський блок партій під керівництвом скандального екс-прем'єра - «Вперед, Італіє!», «Ліга» і «Брати Італії» - набрав найбільше голосів.

В Італії правоцентриська коаліція під керівництвом колишнього прем'єр-міністра Сильвіо Берлусконі отримує більше місць у парламенті, ніж суперники (37%), але цього недостатньо для формування уряду.

Утім, скандальний політик уже відчуває себе переможцем, відзначають спостерігачі. Однак 81-річний Берлусконі не може претендувати на пост прем'єра, оскільки засуджений за ухилення від сплати податків. Проте його називають тіньовим ідеологом і керівником коаліції.

Результати виборів також показали, що італійські виборці підтримують популістські партії.

Несподівано маргінальні партії отримали серйозну підтримку тих, хто голосував. "Рух п'яти зірок", який колись висміювали, називаючи не більше, ніж протестною партією, набрав 30% голосів, посівши друге місце.

Імовірно, на Італію чекають важкі переговори, оскільки сформувати уряд необхідно до кінця березня, інакше - перевибори. А поки Корреспондент.net вирішив згадати, що Берлусконі говорив про Україну.

Друг Путіна

Відомо, що Берлусконі водить давню дружбу з російськими президентом Володимиром Путіним. Політики разом відпочивали, у тому числі в анексованому Криму. Після візиту на півострів йому заборонений в'їзд в Україну. Цікаво, що італійський політик подарував Путіну постільну білизну з їхнім спільним зображенням.

У своїх інтерв'ю Берлусконі неодноразово говорив, що росіянам дуже пощастило, що в них є такий президент, як Путін.

"У мене братерські стосунки з Путіним. Він - найкращий у світі політик у наші дні. Я вважаю, Росії дуже пощастило, що в неї такий лідер", - говорив він у 2013 році.

Російський Крим

Італійський політик вважає Крим російським, оскільки вважає референдум, проведений владою Росії під час анексії, дійсним.

В одному з інтерв'ю він говорив, що 93% кримчан, голосуючи, проголосували, щоб стати частиною Росії.

"Ви б бачили цю любов, вдячність і благовоління, з якими вітали Путіна в Криму. Жінки кидалися в його обійми зі словами: "Спасибі, Володимире! Спасибі, Володимире!", - додав він, спілкуючись з італійською пресою.

Абсурдні санкції

Берлусконі, як й інші італійські популісти, виступає проти європейських і американських санкцій, введених проти Москви після анексії Криму.

"Я дуже стурбований тим, що Європейський союз робить, його поведінкою щодо Російської Федерації - з цими абсурдними санкціями", - говорив він у 2014 році.

У контексті санкцій він також говорив, що кримчани говорять російською мовою, тому голосували за рідну їм Росію, а от вводити економічні заходи проти Росії Берлусконі вважає неправильним політичним рішенням.

Однак він не вважає себе євроскептиком і називає себе найбільш проєвропейським італійцем.

Зрештою, противників Євросоюзу і друзів Путіна в коаліції Берлусконі предостатньо, тому Україні співпрацювати з таким урядом Італії буде складно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 33 українські компанії потрапили до рейтингу 5 000 найдинамічніших компаній Європи
Наступна новина На Волині назвали найбільші підприємства-боржники. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини