Без їжі, води та сну: лучани переночували в тюрмі. ФОТО

Без їжі, води та сну: лучани переночували в тюрмі. ФОТО
Луцька тюрма

У Луцьку відбулася акція «Ніч у Луцькій тюрмі».

Враженнями від заходу поділилася на своїй сторінці у Facebook журналістка Мая Голуб.

«Сьогодні провела ніч у моторошній обстановці в колишній Луцькій тюрмі. Без їжі, води та сну у камері. Спочатку важко було боротись із бажанням спати навіть в таких умовах, а потім дуже захотілось їсти). Але вдалось протриматись до 5 ранку», – йдеться в її дописі.

«Але мені нема на що скаржитись. З собою взяла каремат, теплі шкарпетки і добре, що одягнула теплішу курточку, аніж ту, що планувала до того) Ще Катерина Рубан дружньо поділилась своєю кофтинкою)», – продовжує вона.

«У ніч з 22 на 23 червня у Луцьку вшанували пам’ять про в’язнів, яких жорстоко розстріляли у червні 1941 року органи НКВС. Ввечері 22 червня лучани та гості міста прийшли до тепер вже не діючої Луцької тюрми, щоб відчути те, що відбувалось раніше. Перед початком реконструкції подій присутнім зробили екскурс в історію тих часів», – пише Голуб.

«У Луцькій тюрмі були розстріляні не лише українці, а й євреї та поляки. У тюремних камерах були нелюдські умови, було вкрай важко. В'язням не було чим дихати, адже у камері могло бути багато людей. Одежа прилипала до тіла, шкіра пекла. Одяг одразу зношувався. Умови були жахливі. Коли в’язні виходили на допит, вони хотіли побільше побути там, щоб подихати свіжим повітрям...» – розповідає журналістка.

«За словами краєзнавця Сергія Годлевського, були випадки коли людей виводили розстрілювати, а вони помирали від серцевого нападу. Вони були в шоці з того, що відбувається. На реконструкції подій учасникам дійства влаштовували допит. Катерина Рубан навіть облили обличчя водою. Мене ж на допити не викликали, може тому що на єдиноборства ходжу?)» – йдеться в дописі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина #Візьми свого пса на роботу: фото флешмобу
Наступна новина «Смерть не можна повернути у зворотньому керунку», - луцький психолог про самогубства
Останні новини
Схожі новини