«Смерть не можна повернути у зворотньому керунку», - луцький психолог про самогубства

«Смерть не можна повернути у зворотньому керунку», - луцький психолог про самогубства

На Волині від початку року зафіксували 76 інцидентів, які кваліфікують як самогубство.

Нещодавно Луцьк приголомшили смерті, які сталися в районі ЛПЗ. За червень троє людей викинулися або випали з вікон і щонайменше один з них мав намір звести рахунки з життям. 

Нагадаємо, вранці 2 червня 25-річна жінка загинула через падіння з вікна будинку №4 на бульварі Дружби народів, а 17 червня у тому ж будинку випав 31-річний чоловік з 6 поверху.  18 червня із вікна багатоповерхівки на вулиці Бенделіані, 5 випав дідусь.

Гуртожтиток на Дружби народів, 4
Після останнього випадку територія досі загороджена

 

Будинок на вулиці Бенделіані, 5

«Перший» вирішив дізнатися, що про цих людей знають їхні сусіди. У гуртожитку на Дружби народів місцеві мешканці були не дуже говіркими. Зазвичай вони казали, що не знають цих людей, бо живуть на іншому поверсі, або ж що їх тоді не було, а читали вони все в інтернеті, тому ніякої інформації надати не можуть.

Про 31-річного чоловіка здебільшого звучали негативні відгуки. Мешканці розповіли, що він нібито «грався» з нароктичними засобами, тому в такому стані міг скоїти будь-що.

Про дівчину ж говорили лише хороше. Жителі кажуть, що вона була дуже позитивною та усміхненою людиною. Також припустили, що, можливо, вона курила, перечепилася та впала. А в те, що цей інцидент - самогубство, люди не вірять.

До слова, сусіди зазначили, що і хлопець, і дівчина працювали на підшипниковому заводі в Луцьку.

Про чоловіка, який проживав у багатоповерхівці, що на Бенделіані, сусіди розповіли, що він був із вадами зору. Після того, як у нього померла дружина, рідний брат забрав його жити до себе. Вони зазначають, що сім’я дуже порядна і завжди за ним доглядала. Проте у вечір, коли трапилася трагедія, їх не було вдома.

Психолог Олена Звєрєва розповіла, що люди найчастіше скоюють самогубста через сильний душевний біль та під впливом алкоголю і наркотичних засобів.

«Скоєння суїцидів зазвичай припадає на весну та осінь під час загострення депресій. Чому ж таке відбувається влітку – важко сказати. Мабуть, це взаємозараження, тобто хтось один це зробив, у ЗМІ це прозвучало, інший вирішив це повторити, ось така ланцюгова реакція.

Про це треба говорити та висвітлювати, але наголошувати, що це горе для сім’ї.

Поки людина жива, можна змінювати все, а лише смерть не можна повернути у зворотньому керунку», – вважає психолог.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Без їжі, води та сну: лучани переночували в тюрмі. ФОТО
Наступна новина Конфлікт на волинському прикордонні роздмухують контрабандисти?
Останні новини
Схожі новини