«Бездіяльність може призвести до екологічної катастрофи», - Омельчук

«Бездіяльність може призвести до екологічної катастрофи», -  Омельчук

Депутат обласної ради Олександр Омельчук вимагає надати інформацію про використання коштів, виділених на будівництво ємностей для перезахоронення небезпечних решток із Ковельської філії  ДП «Укрветсанзавод».

Про це повідомляється у запиті депутата на сайті Волинської обласної ради.
«Мною та колегами-депутатами із Ковельської міської ради було проведено обстеження бетонних ємкостей, що розміщені у місті Ковелі поблизу Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» у яких переміщено тваринні рештки із вищезазначеної філії.

При огляді виявлено, що ряд ємкостей мають пошкодження і тріщини, через які проходить витікання рідин, що утворюються в результаті розпаду та гниття біологічних речовин. Вищезазначені рідини із дощовими водами потрапляють у навколишнє середовище та водойми, які знаходяться поряд (у тому числі у річку Турію).

Наслідком цих процесів може бути забруднення навколишнього середовища патогенною мікрофлорою та токсичними речовинами. Крім цього, виявлено неякісне проведення обвалування ємкостей, неякісне встановлення паркану, розмивання насипу дощовими та стічними водами.
Враховуючи вищезазначене, керуючись Законом України «Про статус депутатів місцевих рад»,вимагаю:
1.    Надати інформацію про використання коштів виділених із бюджетів усіх рівнів на будівництво та перезахоронення небезпечних решток із Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод»;
2.    Надати інформацію про усіх виконавців робіт, проектно-кошторисну документацію, акти виконання робіт та документи на закупівлю будівельних матеріалів.
Основною моєю вимогою є негайно привести бетонні конструкції (могильники) до герметичного стану та виправити недоліки по обвалуванню ємкостей та по огороджувальним конструкціям. Наголошую, що бездіяльність може призвести до екологічної катастрофи».
 Запит підтримали більшість депутатів обласної ради. Рішення сесії направили голові Волинської обласної державної адміністрації Олександрові Савченку  для розгляду і вирішення по суті.


 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рекламісти і Луцький міськвиконком відмовились іти на «мирову» - судовий процес набирає обертів
Наступна новина Технічний коледж Луцького НТУ урочисто відзначив 40-річний ювілей. ФОТО
Останні новини
Схожі новини