Рекламісти і Луцький міськвиконком відмовились іти на «мирову» - судовий процес набирає обертів

Рекламісти і Луцький міськвиконком відмовились іти на «мирову» - судовий процес набирає обертів

Волинський окружний адміністративний суд лише за другим разом закрив підготовче засідання у справі за позовом рекламістів до міського виконавчого комітету щодо рішення про підняття вартості оренди бордів.

Відповідну ухвалу оголосив сьогодні, 19 квітня суддя Волинського окружного адмінсуду Андрій Ксензюк.

Нагадаємо, Луцький міськвиконком прийняв рішення від 21.02.2018 №111-1 «Про збільшення базового тарифу в розрахунку плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Луцька». Однак представники рекламних агенції міста, та власники рекламних площин не погодились з таким нововведенням, заявивши, що це «задушить рекламний бізнес у Луцьку».

Вони запропонували на розгляд членів міськвиконкому проект рішення про внесення змін до попереднього рішення, аби дещо відкорегувати тарифи. Однак чиновники і посадовці відмовились йти на діалог з бізнесменами.

Таким чином, директор РА «БрендБорд» Сергій Ковальчук подав позов до суду на Луцький міськвиконком з вимогою скасувати «кабальне» рішення від 21.02.2018 № 111-1.

Читайте також: Не можете платити - віддавайте: Луцькрада радить бізнесу віддавати борди до КП «Луцькреклама».

Підготовче засідання мало відбутись 10 квітня, та його перенесли через відсутність представників зі сторони відповідача - міська влада проігнорувала засідання. Тож, слухання перенесли на 19 квітня.

Таким чином, на сьогоднішнє засідання окрім позивача Сергія Ковальчука, його адвоката та інших рекламістів – з’явилися і представники міськвиконкому. Зокрема, на слухання прийшов сам заступник міського голови Олександр Рачков та начальник відділу судового представництва Інна Романова.

Суддя з’ясував у обох сторін чи не бажають вони врегулювати судовий спір мирним шляхом, однак почув від усіх категоричну незгоду.

Також під час судового засідання адвокат позивача Ярослав Бачинський повідомив суддю, що тільки сьогодні їм надійшов відзив на позов до суду від протилежної сторони.

«Нам потрібен час до 7 днів для ознайомлення та написання заперечень, тому будемо просити про перерву в судовому слуханні», - повідомив представник позивача.

Читайте також: «Це рейдерське захоплення», - рекламіст відмовився встановлювати нові борди через шалені тарифи

Однак суддя запропонував сторонам закрити сьогодні підготовче провадження і призначити розгляд справи по суті з «запасом» у кілька днів, аби позивач зумів ознайомитись з відзивом і подати заперечення, а відповідач – ознайомитись з ними до слухання.

Таким чином, суддя Андрій Ксензюк призначив розгляд справи на 5 травня, а Ярославу Бачинському та Сергію Ковальчуку до 23 квітня вже подати свої заперечення до суду.

Нагадаємо, що питанням підняття вартості оренди землі для розміщення білбордів у Луцьку зацікавився Антимонопольний комітет.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Укрзалізниця» прогнозує можливе здорожчання квитків після травневих свят
Наступна новина «Бездіяльність може призвести до екологічної катастрофи», - Омельчук
Останні новини
Схожі новини