Безплатні курси самооборони у Луцьку відвідала вже сотня волинян. ФОТО, ВІДЕО

Безплатні курси самооборони у Луцьку відвідала вже сотня волинян. ФОТО, ВІДЕО

Курси із самозахисту для цивільного населення в Луцьку за рік відвідала сотня містян.

Про це розповів «Суспільному» тренер та керівник Луцького міського молодіжного центру Юрій Семчук.

З його слів, курси запровадили молодіжні організації Луцька з ініціативи департаменту молоді та спорту. Це десять тренувань по дві години кожне, двічі на тиждень.

«Ми розпочинали цей курс спільно з патрульною поліцією, підрозділ ТОР. Вивчав прийоми джиу-джитсу та ударну техніку, різних видів бойового мистецтва», – каже Юрій Семчук.

Зі слів тренера, на курсах вчать людей не зашкодити комусь, а вберегти своє життя та здоров'я в разі небезпеки. Додає: в основному відвідувачками курсів є дівчата та жінки, які тут загартовуються не лише фізично, а й ментально.

Лучанка Валентина Сафатюк прийшла на безплатні курси самооборони. Жінка каже: ніколи в житті не займалася спортом та будь-яким видом боротьби. Викладачка за освітою відпрацьовує прийоми самозахисту і говорить, що у її житті траплялися випадки, коли такі навички згодилися б.

Оксана Ридчук – медсестра. Каже: навчитися захищатися та правильно наносити удари остаточно вирішила після того, як почалася повномасштабна війна.

Заняття з самозахисту відбуваються на базі спортклубу «Герць», тренери якого також проводять навчання. Набір на наступний курс розпочнеться з квітня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волонтери організовують фотомарафон на підтримку бійців волинської бригади
Наступна новина «24 лютого толерантність закінчилася»: священник із Луцька змінив рясу на військову форму
Останні новини
Схожі новини