У Луцьку охочих вчать самооборони

У Луцьку охочих вчать самооборони

У Молодіжному центрі Луцьк із початку повномасштабної війни відбуваються заняття з самооборони для дітей та дорослих. Зі сформованої групи на навчання приходять до 20 людей.

Про це розповів Суспільному тренер і директор міського молодіжного центру Юрій Семчук.

Раніше ці курси проводила патрульна поліція. Після того як правоохоронці відправилися на ротацію, говорить Юрій Семчук, проводили заняття для лучан почали запрошувати спортсменів і тренерів різних видів єдиноборств.

«Вони показують нам матеріал, ми вивчаємо і повторюємо. У нас у групі записано 30 людей, які виявили бажання продовжити заняття», – зазначив керівник міського молодіжного центру.

Тренер курсу Юрій Семчук

Приходять на тренування зі своїми мамами школярки Катя Кравчук та Марійка Климук. Дівчата кажуть, що під час занять встигли не лише побитися, але й подружитися.

«Спочатку ми робимо розминку, а потім вже б’ємося. Нам дають лапи і купляємо перчатки, або дають нам різний захист, щоб ми не поранились і не було багато синяків», – розповіла Катерина Кравчук.

Декілька місяців на заняття ходить переселенка Наталя Агванян із Маріуполя. З її слів, самозахист додає впевненості у своїх силах. «Почала я займатись самообороною ще в Маріуполі. Там я ходила перед війною, десь занять 10 в мене було, діти мої відвідували такі заняття», – додала жінка.

Відвідувачка курсу Наталя Агванян

Тренування відбуваються в Луцьку двічі на тиждень у вечірню пору. Заняття безплатні для всіх охочих.

Читайте також: У луцькому розмовному клубі вчать поліську говірку та краєзнавство. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За Україну загинули ще троє Героїв з Волині
Наступна новина На Турійщині попрощалися з Героєм Олександром Бондаруком. ФОТО
Останні новини
Схожі новини