«Безплатно і планово». Як на Волині вдома обстежують жителів старших за 80 років

«Безплатно і планово». Як на Волині вдома обстежують жителів старших за 80 років

З 1 січня 2021 року громадяни, яким більше 80-ти років, мають можливість отримувати медичне обслуговування вдома.

У Луцькому районному центрі первинної медико-санітарної допомоги розпочав роботу новостворений підрозділ медичної служби "Мобільний ФАП", – розповідає Суспільне.

Олена Цалко сімейна лікарка Піддубцівської амбулаторії, після територіальної реформи, медичний заклад почав обслуговувати громадян сіл Олександрія, Вишнів, Веснянка, Хорлупи, Пальче, які раніше належали до Ківерцівського району. Роботи додалося, - каже жінка.

 

Візит медпрацівників відбувається планово, раз на квартал, в кожну домівку, в якій проживає особа, обмежена в пересуванні або старша 80-ти років, - розповіла сімейна лікарка Олена Цалко.

В Піддубцівській амбулаторії працює два лікарі, тому на огляд до пацієнтів їздять по черзі. Пацієнтам міряють тиск, рівень цурку в крові, роблять тести гепати та коронавірус, роблять кардіограму. Медики мобільних ФАПів обслуговують людей безплатною, допомагають бригадам лікарів - соцпрацівники.

Нині пересувна меддопомога доступна пацієнтам 9 амбулаторій і 21 фельдшерсько-акушерському пункту Луцького району, - каже медична директорка Луцького районного центру ПМСД Валентина Гурська. За умови підписання декларацій із лікарями Луцького районного центру ПМСД можуть обслуговувати й лучан поважного віку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Верховна Рада посилила покарання за перешкоджання журналістам
Наступна новина Волинь не хоче пам’ятати своїх Героїв? Волинських «кіборгів» нагородили у Львові
Останні новини
Схожі новини