Волинь не хоче пам’ятати своїх Героїв? Волинських «кіборгів» нагородили у Львові

Волинь не хоче пам’ятати своїх Героїв? Волинських «кіборгів» нагородили у Львові

Волинських «кіборгів» з нагоди 6-ї річниці захисту Донецького аеропорту нагородили у Львові. Втім, волинська влада на знак пошанування оборонців ДАПу не провела жодного заходу, – нарікають військові. 

30 січня у Будинку воїна, що у Львові, від голови Львівської обласної ради, голови Львівської облдержадміністрації та міського голови Львова відзначили п’ятьох волинських «кіборгів»: Вадима Ваврищука, Василя Чарового, Юрія Величка, Віктора Михальчука та Василя Мельничука. Військовим вручали нагороди, грамоти та подарунки.

Загалом, на захід запросили майже два десятки волинських захисників. Під час дійства вшанували полеглих Героїв та відслужили чин панахиди. Також презентували стрічку про Героя України, загиблого «кіборга» Ігоря Зінича. 

«Знову ми поїхали до Львова, бо у нас на Волині нічого не організували. От із ким про це говорити? Чому ми взагалі маємо про це нагадувати? Нам, звісно, образливо, бо це не нормально, коли влада не шанує навіть полеглих бійців, не кажучи вже про живих. Нас однакова кількість живих львівських «кіборгів» і волинських, але ж там все організовують, а в нас – нічого.

Минулого року нічого не було, ми їздили до Львова, і цього року теж саме. Хоча Погуляйко обіцяв, що «організує нам щось зі своєї зарплати». Мені не треба його подачки, це все має відбуватись з поваги і щирого бажання. І от мені дивно, чому на моїй грамоті підпис Львівсього міського голови Андрія Садового, а не наших волинських владців», – зазначає Вадим Ваврищук.

Цивільна дружина загиблого сержанта з Нововолинська Вадима Демчука Оксана Дрозд, яка також була присутня у Львові, розповідає, що влаштовувати такі заходи – честь для влади, а не тягар. 

«Звичайно, що прикро, що ми знову їдемо до львів’ян. Вкотре ігнорують нас. Волинь не хоче пам’ятати своїх Героїв? Я не можу цього зрозуміти. Тим паче, є живі хлопці, є живі легенди, є кого згадати і кому подякувати. Це не мені за честь, що хтось до мого Вадима поїде на могилу, а честь для того, хто стане у бійця на могилі. Хлопці живі доти, доки за них пам’ятають. Чому на Волині за них забули – питання риторичне. 

А ще – варто були би нашій владі подумати про пам’ятник для загиблих оборонців ДАПу. Чому цього ніхто не ініціює? Невже це ми маємо бігати і просити? Але з ким говорити, скажіть мені… Ніхто нас не чує», – розповідає Оксана Дрозд.

До слова, «кіборг» Вадим Ваврищук теж підтримує ідею щодо пам’ятника.

«Було б чудово хоча б пам’ятник поставити оборонцям ДАПу. Бо у Львові, наприклад, є ціла площа й окремий Будинок воїна, де військові можуть збиратись, обговорювати нагальні питання, вшановувати побратимів, влаштовувати заходи…  А в нас що? Ми на вулиці збираємось самі по собі. В якихось приміщеннях тулимося. Бо нікому діла до цього нема», – підсумовує Вадим Ваврищук.

Нагадаємо, у Луцьку відбувся допрем’єрний показ фільму про «кіборгів». 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Безплатно і планово». Як на Волині вдома обстежують жителів старших за 80 років
Наступна новина На Волині відновлюють рух два поїзди
Останні новини
Схожі новини