Безплатно і за 10 хвилин. У центрі Луцька тестують на ВІЛ та гепатити

Безплатно і за 10 хвилин. У центрі Луцька тестують на ВІЛ та гепатити

Волинський Центр громадського здоров’я проводить акцію – усіх охочих на Театральному майдані у Луцьку тестують на ВІЛ, гепатити В та С.

Акція триватиме до 15:00 у вівторок, 28 липня.

Усім охочим безплатно роблять експрес-тести на антитіла до ВІЛ, гепатиту В та С. Кров для цього беруть з пальця, на результати потрібно чекати близько 10 хвилин.

«Підступність цих хвороб в тому, що роками симптоми можуть не проявлятись. А наслідок гепатиту, наприклад, цироз і рак печінки, які практично не лікуються і призводять до смерті», - розповів заввідділом промоції здорового способу життя обласного центру громадського здоров’я Сергій Левчук.

Тим, у кого тести покажуть позитивний результат (наявність антитіл), радитимуть звернутись до свого сімейного лікаря та пройти додаткові обстеження.

І ВІЛ, і гепатити В та С передаються через процедури, пов’язанні з кров’ю (можна заразитись у кабінеті стоматолога, косметолога, майстра манікюру, через ін’єкції) через сексуальні контакти, а також грудне молоко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк – серед лідерів у рейтингу міст за результатами ЗНО
Наступна новина На Волині руйнується будинок, у якому жила Леся Українка. На його порятунок треба понад 10 мільйонів
Останні новини
Схожі новини