Безробітних лучан вчили, як влаштуватися на роботу і не натрапити на шахраїв

Безробітних лучан вчили, як влаштуватися на роботу і не натрапити на шахраїв

На профінформаційний семінар «Легальна зайнятість», який відбувся у Луцькому міському центрі зайнятості для безробітних, запрошено представника Головного управління пенсійного фонду України у Волинській області, начальника відділу цільового наповнення та використання бюджету Надію Цаль.

Про це інформує сайт Луцької міської ради.

Прагнення людини працевлаштуватися на роботу, яка приноситиме великі доходи – зрозуміле. І якщо у тебе є досвід, знання, ти креативний, наполегливий, старанний і працьовитий, то роботодавець повинен це оцінити. Заробітна плата має відповідати тій користі, яку ти приносиш своєю працею. Та, на жаль, у наш час трапляються випадки, коли недотримання законодавства про працю з часом виливаються у невдоволення, образи, розчарування.

Як захистити себе від шахрайства при працевлаштуванні? Як розпізнати соціально відповідального роботодавця? Чи обіцянки про високу зарплату залишаться тільки обіцянками? Чи погоджуватися на доплату в конверті? Над цими питаннями розмірковували присутні на заході з фахівцем відділу активної підтримки безробітних Інною Матвіюк. Адже страхуючи себе сьогодні, ти забезпечуєш спокійне життя на схилі літ.

На підтвердження теми Надія Цаль розповіла про діючу солідарну систему пенсійного забезпечення, про запровадження нових систем – накопичувальної та недержавного пенсійного страхування. Слухачі дізналися про зміни в пенсійному законодавстві, що з січня 2018 року вступають в силу і розраховані аж до 2028 року. Це стосується призначення пенсій на основі наявності певного страхового стажу, тому важливо знати, скільки потрібно стажу для призначення пенсії, як залежить розмір пенсії від заробітної плати, які періоди входять до стажу.

Безробітні задавали запитання, що стосуються зарахування до стажу трудової діяльності за різні періоди. Розпитували про розміри пенсій по Волинській області. Що стосується обрахунку індивідуальних даних, то відповіді можна отримати у консультантів пенсійного фонду за наявності відповідних документів.

Для забезпечення безбідної старості, вже тепер треба дбати про високу зарплату, а згода працювати без офіційного оформлення, чи отримувати «чорну зарплату», може принести «чорну послугу» в майбутньому.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За гуманітарну участь в АТО лікар Волинського госпіталю отримав нагороду від Президента
Наступна новина У StrikeCity  - новорічна ніч з ганстерами та вишуканими красунями
Останні новини
Схожі новини