Біль у попереку. Розбираємо види болю та сучасні методи його лікування

Біль у попереку. Розбираємо види болю та сучасні методи його лікування
Фото ілюстративне

Лікування болю у попереку потребує комплексного підходу. В клініках IVR застосовують декілька видів терапії, які одночасно блокують біль та лікують його причини.

Все, що робить людина, так або інакше пов’язано з рухом та діяльністю хребта. Навіть, коли людина лежить, він продовжує підтримувати тіло в правильному положенні. Тому біль та скутість опорно-рухового апарату просто затьмарюють життя людини. Знижується активність, погіршуються перспективи майбутнього, виникають пригніченість та роздратованість. А медикаментозна терапія не завжди дає бажаний результат: дуже часто це лише короткострокове покращення стану. Лікування болю у попереку потребує комплексного підходу. В клініках IVR застосовують декілька видів терапії, які одночасно блокують біль та лікують його причини. Детальніше можна дізнатися на сторінці https://ivr.ua/ua/boli-v-poyasnice/

Виявлення причини болю в попереку — перша стадія лікування

Основне навантаження припадає на нижню частину хребта — поперек. Тому саме в цій ділянці дуже часто з’являється біль. При цьому якщо раніше на нього скаржилися літні люди, то тепер все частіше біль в поясниці виникає у молодих людей.

Біль буває механічний та компресійний

  • Механічний виникає під час руху хребта. Саме його мають на увазі, коли кажуть «зірвав спину». Цей тип болю пов'язаний із травмами хребців, дисків, зв'язок та м’язів.
  • Компресійний біль виникає при стисканні або подразненні нервів. Найчастіше він виникає при випинанні або розривах дисків.

Також буває різкий біль у попереку. Він зазвичай є наслідком дискогенного прострілу від різкого невдалого руху. Наприклад, під час підйому ваги з різким поворотом. Такий біль викликає спазм та затискання м’язів попереку. Вони також можуть перетиснути нервовий корінчик. При зміщенні хребців біль дуже часто віддає в ногу.

Сучасні методи лікування

Комплексний підхід — запорука успіху в лікуванні захворювань опорно-рухового апарату. Як правило, він складається з медикаментозної та фізіотерапії. Серед найпоширеніших сучасних методів виділяють:

  • кінезіотерапію;
  • ультразвукову терапію;
  • лікувальний масаж;
  •  ін'єкційні методики.

В клініках IVR застосовують також магнітолазерну та електротерапію, авторський метод «короткого важеля». В складних випадках додатково призначається спеціальний курс реабілітації, який допомагає відновленню опорно-рухового апарату.

Проте варто пам’ятати, що біль в попереку не завжди говорить про проблему саме в опорно-руховому апараті. Нерідко поперек болить при захворюваннях внутрішніх органів, особливо шлунково-кишкового тракту.

Тому дуже важливо пройти повне обстеження, щоб правильно виявити причину та призначити лікування. Таку діагностику роблять в одній із філій Інституту вертебрології та реабілітації. Пацієнтів приймають в Києві, Львові, Івано-Франківську з будь-якого куточка України.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Фотоспогад: шість років роботи луцької броварні
Наступна новина На полігон у Брище приїхала перевірка. Досліджують ґрунт і воду
Останні новини
Схожі новини