Білоруські війська можуть вступити у війну з Україною - Генштаб

Білоруські війська можуть вступити у війну з Україною - Генштаб
Фото Realt.by

Генштаб ЗСУ повідомляє про те, що наразі залишається загроза широкомасштабного вторгнення білоруських військ в Україну.

Про це 8-го березня відомство повідомило на своїй сторінці у «Facebook».

 «Одночасно зберігаються ознаки готовності воєнно-політичного керівництва Республіки Білорусь до можливої широкомасштабної участі ЗС РБ у бойових діях проти України на боці РФ. Здійснено часткове перегрупування сухопутних військ та ССО ЗС РБ.

Зокрема, у районі Брест перебувають по одній БТГр зі складу 38 одшбр (Брест) та 103 опдбр (Вітебськ) ЗС Білорусі; у районі Олександрівка (район прикордонного КПП в районі н.п. Вільча, Київська обл.) – 2 БТГр 38 одшбр; в районі Кірово (Поліський радіаційний заповідник) – 2 БТГр 103 опдбр», - йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу ЗСУ, підрозділи переведені у вищі ступені бойової готовності, але морально-психологічний стан особового складу є вкрай низьким. Більшість військовослужбовців поінформована про майбутні дії та не бажає воювати на боці ЗС РФ.

Нагадаємо, колишній бізнесмен і громадський діяч, який зараз в Україні, білорус Вадим Прокоп'єв зазначив, що у білоруських воїнів вкрай низький моральний дух. Вони готові звільнятись, зніматися з контракту, аби не воювати проти України. А якщо розпочнеться наземне вторгнення він, припустив, що білоруські військові масово здаватимуться у полон до українців.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку попрощались з загиблим Героєм Іллею Симоновичем
Наступна новина Підприємствам допоможуть евакуюватися на захід України
Останні новини
Схожі новини