Білоруські військові намагалися силою «проштовхати» групу мігрантів до Польщі

Білоруські військові намагалися силою «проштовхати» групу мігрантів до Польщі

Польська поліція заявила, що у четвер ввечері білоруські військові намагалися силою "проштовхати" через кордон Польщі групу мігрантів з близько 35 осіб. Зараз же велика група мігрантів знаходиться біля населеного пункту Половце, але спроб перетнути кордон вони не чинять.

Про це повідомляє Європейська правда.

"Вчора (четвер) близько 20.00 в районі Кушніци білоруське військо з застосуванням сили намагалося проштовхати на польську сторону близько 35 осіб, здебільшого це були жінки і діти. Білоруські військові штовхали цих людей в огорожу, зроблену з колючого дроту, спробі перетину кордону завадили співробітники поліції, прикордонної служби і солдати" - сказав речник Підляської поліції Томаш Крупа.

Він додав, що наразі в цьому місці перебуває група мігрантів з близько 200 осіб, за якою стежать білоруські військові.

Як відомо, з 8 листопада до кордону Білорусі з Польщею підійшла безпрецедентно велика група мігрантів у супроводі білоруських силовиків. Після невдалих спроб перейти кордон ЄС вони розбили табір і відтоді залишаються в ньому. 11 листопада у Польщі повідомили про нові спроби силового перетину кордону.

До слова, 14 листопада у Луцьку Зеленський хоче провести засідання РНБО, на якому мають розглядати безпеку українських кордонів та можливе незаконне проникнення мігрантів.

Читайте також: Кордон з Білоруссю додатково захищатимуть 8,5 тисячі військових, – Монастирський


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський хоче провести засідання РНБО у Луцьку. Коли приїде
Наступна новина Новорічні свята. Коли українці матимуть вихідні
Останні новини
Схожі новини