Більшість луцьких шкіл матимуть укриття до 1 вересня, – мер Поліщук

Більшість луцьких шкіл матимуть укриття до 1 вересня, – мер Поліщук

У Луцьку перевірили готовність укриттів у школах і садочках.

Про це йдеться на сторінці міського голови Луцька Ігоря Поліщука.

У підвалах, де  розміщені укриття, підрядники та працівники закладів прибирають все зайве, білять стіни, встановлюють освітлення, готують кімнати для санвузлів, там де це можливо, а там де ні – встановлюють біотуалети або мобільні туалети, облаштовують додаткову вентиляцію за необхідності.

«Докладаємо максимум зусиль, щоб всі укриття були комфортні, освітлені, мали лавки або стільчики, за можливості парти, питну воду, санвузол, інтернет. Проводимо повний комплекс робіт, щоб дітям, особливо найменшим, було якомога зручніше перебувати там під час повітряної тривоги», – каже мер.

На облаштування укриттів виділили приблизно два мільйони гривень і за необхідністю додаткові роботи будуть дофінансовані. Тож  більшість шкіл і дитсадків до першого вересня матимуть повністю готові приміщення.

Читайте також: В громаді на Волині готують шкільні укриття: скільки їх буде та чи вистачить на всіх дітей

Роботи в усіх укриттях закладів освіти повинні бути завершені до кінця серпня. Їх остаточну відповідність вимогам чинного законодавства перевірятиме спеціальна комісія, в яку, окрім працівників міської ради, входять представник ДСНС, Держпродспоживслужби та поліції.

«Лише три школи нашої громади в сільській місцевості не мають поблизу місця укриття. Учням цих навчальних закладів буде запропоновано відвідувати іншу школу, куди довозитимуть шкільним автобусом», – зауважив Ігор Поліщук.

Читайте також: Батьки школярів самі обиратимуть форму навчання

Більшість луцьких шкіл матимуть укриття до 1 вересня, – мер Поліщук


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У лучанина вилучили речовини для виготовлення наркотиків
Наступна новина У ковельському музеї – виставка-аукціон на підтримку армії
Останні новини
Схожі новини