Біля Луцька відкрили дитячий садок

Біля Луцька відкрили дитячий садок

У селі Дачне Луцької міської територіальної громади офіційно запрацював заклад дошкільної освіти №42 «Росинка».

Відкрили садок 18 грудня, повідомляють у пресслужбі Волиньради.

Заклад розрахований на 75 місць для дітей віком від 2-х до 6 років. Тут діятимуть чотири різновікові групи, які обладнані сучасними меблями та санвузлами.

«Тут є простора музична зала, медичний кабінет. Заклад забезпечений комп’ютерною технікою та новітнім обладнанням на харчоблок та пральню. Будівля закладу утеплена екологічно чистими матеріалами», – розповіли в облраді.

Левова частка коштів на зведення будівлі садочка, а саме 22 млн грн, надійшло із державного бюджету у 2020-му році в рамках програми президента України «Велике будівництво».

Загальна вартість об'єкта становить понад 31 млн грн, з яких співфінансування з місцевого бюджету становить близько 5 млн грн.

«Будівля була готова ще фактично влітку цього року, але у зв'язку із новими будівельними нормами та вимогами, які передбачали виготовлення сертифіката енергоефективності, цей процес затягнувся. Документ дуже довго розробляли у Києві, ми працювали спільно із профільним управлінням ОДА, я особисто телефонував до столиці, щоб пришвидшити процес», – зауважив голова Волиньради Григорій Недопад.

Він пригадав, що депутатський корпус Прилуцької сільської ради знайшов цю земельну ділянку для зведення садочка ще у 2014 році.

«Це була мрія місцевих мешканців, щоб їхні діти ходили в нормальний і сучасний садочок, адже дошкільний навчальний заклад розташовувався у старенькому пристосованому приміщенні. Пам'ятаю, як дуже довго ми переживали, що ж буде на території цієї земельної ділянки, адже більшість жителів Прилуцької сільської ради вболівали за те, щоб тут був саме дитсадочок. І ось трапилось диво, цей заклад дошкільної освіти побудувався менше ніж за рік», – додав він.

Нагадаємо, 18 грудня також відкрили школу у селі Гірки Любешівського району.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля головних ялинок Луцька встановили кований символ 2021 року
Наступна новина Коронавірус в Україні: одужань знову більше, ніж нових випадків хвороби
Останні новини
Схожі новини