«Бо Чистий четвер». Мер Володимира пояснив, чому декомунізували пам'ятник

«Бо Чистий четвер». Мер Володимира пояснив, чому декомунізували пам'ятник
Фото міської ради Володимира

Міський голова Володимира Ігор Пальонка заявив, що місце радянських пам’ятників - «в музеях та у спеціальних меморіальних комплексах». Він зазначив, що рішення про їхній демонтаж у місті уже давно на часі.

Також, за його словами, символічно пам’ятник вирішили декомунізувати саме у Чистий четвер, коли господині наводять лад у своїх домівках до Великодня. Далі ж у місті планують перейменувати вулиці, які носять імена радянських діячів. 

Про це він зазначив у своєму зверненні у Facebook. 

Нагадаємо, сьогодні, 21-го квітня, у Володимирі розпочали демонтувати бронзові радянські зірки із серпом і молотом та зображенням московського кремля, а також пам’ятник танку, що розвернутий у бік Євросоюзу.

Відповідне рішення напередодні прийняли члени виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради. 

«Сьогодні православні віряни відзначають Чистий четвер. У цей день господарі та господині завершують прибирання своїх осель до Великодня, тож символічно, що саме сьогодні ми розпочали очищення нашого спільного дому – нашого міста, від радянського спадку у вигляді пам’ятників»,- сказав Ігор Пальонка. 

Міський голова додав, що знести радянські пам’ятники варто було вже давно, для того, аби «позбутись тоталітарного минулого України».

«Місце проросійським пам’ятникам – в музеях та у спеціальних меморіальних комплексах, а не на вулицях нашого міста, як маркери того, що колись ми були колонією росії. Аби у так званих «асвабадітєлєй» не було приводів приходити сюди і пропагувати «руський мир», – додав Пальонка. 

">http://

Крім того, він зазначив, що далі у місті планують перейменування вулиць, які носять імена російських діячів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку попрощались з загиблим на війні Сергієм Пянтковським
Наступна новина Замість ОПЗЖ. У Верховній Раді створили нову депутатську групу з Бойком на чолі
Останні новини
Схожі новини