Бойовики сім разів порушували «тишу» на Донбасі. Через обстріл пошкодили житлові будинки

Бойовики сім разів порушували «тишу» на Донбасі. Через обстріл пошкодили житлові будинки
Фото ілюстративне

Бойовики 20 лютого сім разів порушили режим припинення вогню у зоні бойових дій на Донбасі. Внаслідок обстрілів немає втрат, але пошкоджені житлові будинки.

Про це повідомили у штабі операції Об'єднаних сил, пише Громадське.

Біля Південного бойовики відкрили прицільний вогонь з артилерійських систем 122-го калібру та снайперської зброї.

Неподалік Новгородського використовували міномети 120-го калібру. Під обстріл потрапили не лише позиції військових, а й будинки місцевих. Через обстріли пошкодили три житлові будинки, лінію електромереж і газопровід. Постраждалих серед цивільних немає, кажуть у штабі.

Також зафіксували обстріли біля Попасної та Катеринівки з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У штабі запевняють, що українські військові відкривали вогонь у відповідь на обстріли.

Від початку «перемир'я» наприкінці липня 2020-го й до вечора 19 лютого 2021 року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 10 286 порушень режиму тиші — зокрема 3 355 вибухи, 1 126 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 101 спалах дульного полум'я, 61 освітлювальну ракету і щонайменше 5 643 черги та постріли.

В ОБСЄ порушенням вважають кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції вважають одним фактом порушення.

Читайте також: 12 військовослужбовців з Луцька отримають фінансову допомогу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Від початку пандемії коронавірусу в світі вже зареєстровано 111 мільйонів заражень
Наступна новина У Луцьку розшукують 50-річного чоловіка. Він зник три дні тому
Останні новини
Схожі новини