Боротьба за вільний інтернет у США. ВІДЕО

Боротьба за вільний інтернет у США. ВІДЕО

В Сполучених Штатах йде боротьба за основний принцип інтернету − мережевий нейтралітет. Тобто провайдери телекомунікаційних послуг не можуть вибірково надавати доступ до тих чи інших сайтів або програм. Також бізнесмени чи політики не контролюють контент, геолокацію та мету інформації, що перебуває в всесвітній павутині.
У 2015 році Федеральна комісія з телекомунікації прийняла історичне рішення заборонивши двосторонній інтернет та визнавши абсолютну свободу інформації в мережі.
 

Проте з приходом до влади нової адміністрації підхід до цього питання змінився. Трамп призначив на посаду глави комісії колишнього юриста американського інтернет-монополіста в цій сфері Верайзон − Аджіта Пайа. Він хоч і підтримує ідею вільного обігу та доступу до інформації в мережі, проте прагне позбавитись жорстких рамок для провайдерів. За словами Пайа він неодноразово отримував скарги від телекомунікаційних компаній, що обмеження заважають вести бізнес. Тому, на його думку, необхідний новий закон, лояльніший до надавачів трафіку.
 

Громадські активісти та експерти, в тому числі Том Вілер виразили стурбованість щодо змін в законодавстві. Вони звернулись до влади з проханням переглянути своє рішення. У відкритому листі йдеться про те, що у випадку прийняття змін до закону інтернет-провайдери зможуть блокувати, перешкоджати чи збільшувати швидкість передачі даних зважаючи на контент, джерело чи кінцевого одержувача. Таким чином компанії наживатимуться на користувачах, а інтернет простір вже не буде абсолютно вільним.
Проте службовці не тільки оминули увагою думку експертів, але навіть не провели громадські слухання щодо резонансного закону.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перевірте себе: три ознаки залежності від соцмереж
Наступна новина Кому і чому не можна їсти мандарини
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні