Боєць волинської тероборони взяв академку, щоб служити в армії

Боєць волинської тероборони взяв академку, щоб служити в армії

Пан Василь, позивний «Койот», один із найдосвідченіших бійців 100-ї окремої бригади  територіальної оборони Волині.

Про бійця розповідають на сторінці бригади у фейсбуці.

Закінчивши третій курс університету, цей чоловік узяв на рік академічну відпустку й пішов служити строкову службу. Потім лишився ще на рік, а потім ще… Тож «академка» розтягнулася вже на 23 роки безперервної армійської служби…

Зрозуміло, що й війна для «Койота» розпочалася не пів року тому, а вже далекого 2014-го. Не дивно, що чоловік не може точно назвати кількість ротацій, які довелося відбути в зоні проведення АТО/ООС: «Чи то чотири, чи то п’ять…».

З початком широкомасштабного вторгнення дружина пана Василя разом із двома їхніми синами – 17 і 7 років – поїхали до Литви (там проживає тесть нашого героя). Тож у «Койота» тепер нове захоплення – сумлінно опановує литовську мову. Зізнається, що навіть трохи «запустив» німецьку, яку наполегливо штудіював впродовж кількох років.

Читайте також: У волинській теробороні служить боєць із «вбивчим» ударом

За 23 роки армійської служби траплялося всякого. Зокрема й курйозного. Скажімо, якось наш штаб-сержант заступив у наряд із двома солдатами із відділення зв’язку. Одному із них пан Василь (наддосвідчений військовий зв’язківець!) дав завдання – налаштувати супутник:

«Возиться той солдат і возиться. Мене вже аж злість бере. Тож кажу: поки не налаштуєш – спати не ляжеш! Під ранок він таки із завданням впорався. Я його похвалив, а він мені й каже: мовляв, не розуміє, чого я до нього із тим супутником причепився – він водій із автомобільної роти, якого в останній момент поставили в наряд замість зв’язківця, що захворів. Було трохи смішно, трохи незручно… Але той солдат після такезного курйозу настільки захопився технологіями зв’язку, що… перекваліфікувався на зв’язківця! Нині успішно служить в іншій бригаді, але чи не щотижня телефонує – разом згадуємо того «супутника»!».

А ще «Койот» має цікаві міркування щодо колись майже братніх для нас білорусів, які дозволили зробити із себе звичайнісіньких пішаків здичавілого кремля:

«Крепко вони зазомбовані. Живуть під боком в ЄС, хочуть їздити в Європу. А по-європейськи, по-людськи жити не хочуть – продовжують по скотськи. Не можуть збагнути, що європейським принципам «Чесність», «Справедливість», «Свобода», «Повага» альтернативи немає й бути не може».

Читайте також: «Шеф» із волинської тероборони попросив повістку на ринку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині школярам бракує майже сотні автобусів
Наступна новина У Луцьку – виставка старовинного вишитого одягу
Останні новини
Схожі новини