Бразилець віднайшов своїх родичів на Волині

Бразилець віднайшов своїх родичів на Волині
Андре Вам Бік

Бразилець Андре Вам Бік після довгих років пошуків своєї родини в Україні, таки віднайшов своїх рідних на Волині.

Своєю історією він поділився у спільноті «Ковель» у фейсбуці.

«Мої прабабуся та прадідусь виїхали в 1935 році з села Смідин та приїхали до Бразилії в пошуках кращого життя, бо на той час Волинь належала Польщі, і в регіоні було багато конфліктів. Мої прадідусь та прабабуся зіткнулися з багатьма труднощами на початку життя ,тут у Бразилії, але вони були прекрасними фермерами і процвітали тут. Є багато історій про пригоди мого прадіда і прабабусі це неможливо розповісти все лише одним постом, потрібно було б написати книгу». – розповідає Андре.

До початку 1980-х років між бразильською та українською сім’ями спілкування відбувалось лише за допомоги листів, але вже невдовзі прадідусь Андре помер. Більше у родині ніхто не знав української мови, отож спілкування між родичами припинилось.

«Моя прабабуся померла у 2002 році, коли мені було лише 8 років. Зараз у 2020 році завдяки Богу, українцям та Інтернету мені вдалося знайти членів родини. Сім'я моєї прабабусі живе в селі Смидин та столиці Києві, а сім'я мого прадіда живе в місті Ковелі та селі Кругель. Один двоюрідний брат моєї бабусі ще живий, і у мене багато двоюрідних братів. Сім'я мого прадіда в Україні досі зберігає листи та фотографії, надіслані ним у минулому столітті», – зазначає бразилець. 

Також він додав, що мріє вивчити українську мову та, нарешті, зустрітись зі своєю родиною:

«Через декілька років я поїду в Україну і особисто познайомлюсь з родиною, вони мені дуже подобаються, ми щодня спілкуємось в Інтернеті. Але до поїздки мені потрібно заощадити гроші (це дуже багато грошей) на поїздку та ще більше вивчати українську мову. Пізнати Україну - це моя мрія. Слава Українi!».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Фракція «Європейської Солідарності» ігнорує голосування за першого заступника голови Волиньради
Наступна новина Юрій Поліщук знову став першим замом голови Волиньради
Останні новини
Схожі новини