Британські вчені випробовують вакцину проти COVID-19 на людях

Британські вчені випробовують вакцину проти COVID-19 на людях
Фото ілюстративне

У четвер, 23 квітня, у Великобританії розпочнуться до випробування вакцини проти коронавірусу на людях. При цьому випробовуватимуть одразу дві вакцини, над якими працювали різні команди вчених.

На першому етапі вакцину випробують на 500 добровольцях. Їх розділять на дві групи. Одна отримає вакцини, над якою працювали вчені Оксфордського університету. Друга частина отримає вакцини, яку розробили в Імперському коледжі Лондона. Про це заявив міністр охорони здоров'я Метт Хенкок, повідомляє Sky News, – пише «24 канал».

Вчені будуть відстежувати стан вакцинованих добровольців до середини травня. Головне – чи не заразяться вони коронавірусом. Якщо все буде успішно, то другий етап включатиме вже тисячу добровольців.

Обидві команди вчених отримають щонайменше по 20 мільйонів фунтів з держбюджету на ці випробування.

Відзначимо, що в Оксфорді вчені заявляли про 80% успіх їх вакцин. І вони готові розпочати виробництво вакцин ще до закінчення випробувань, щоб до вересня в них було готово один мільйон доз.

Оксфордська вакцина отримала назву ChAdOx1 nCoV-19. Вона виготовлена з нешкідливого вірусу шимпанзе, який був генетично модифікований для перенесення частини коронавірусу.

Натомість в Імперському коледжі Лондона ще в лютому розпочали тестувати вакцини на тваринах.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Під Луцьком будують новий торговий центр. Він бере участь у Всеукраїнському конкурсі
Наступна новина У Луцьку за останню добу на коронавірус захворіли двоє дітей
Останні новини
Схожі новини