«Будуть схожими на ЦНАП»: як реформують волинські військкомати

«Будуть схожими на ЦНАП»: як реформують волинські військкомати
Джерело фото: Фейсбук

У рамках всеукраїнської реформи на базі обласного військкомату створять територіальні центри комплектування військовослужбовців та центри соціальної підтримки.

Реформи повинні відбутись до кінця 2019-го року, розповів заступник обласного військового комісара Павло Свадовський, повідомляють «Волинські новини».

За його словами, у оновленому вигляді військкомати будуть схожими на ЦНАП, оскільки на першому поверсі буде ресепшн, будуть місця прийому людей профільними фахівцями. 

Згідно з реформою, у військкоматах проводитимуть соціальну роботу, зокрема, надаватимуть юридичну та соціальну допомогу військовослужбовцям, військовим пенсіонерам та ветеранам війни.

Військовий розповів, що у червні 2016-го року в Україні ухвалили «Стратегічний оборонний бюлетень», згідно з яким, усі українські військкомати потрібно реформувати. Реформа передбачає три етапи. Перший завершився 30 січня 2018-го року на базі чернігівського військкомату, де вже впровадили всі нововведення. Другий етап завершується 30 грудня 2018-го року: тоді на нову модель роботи переходять військкомати Чернігівської, Рівненської, Одеської та Дніпропетровської областей.

«Наступний етап – кінець 30 грудня 2019-го року, коли всі військкомати країни перейдуть на нову модель. Тому й ми працюватимемо в двох напрямках: оборонна робота та соціальна. Оборонна: комплектування особовим складом Збройні Сили України, організація та введення територіальної оборони. Соціальна передбачає надання військовослужбовцям соціальної, юридичної підтримки, військовим пенсіонерам, хто перебуває у резерві, ветеранам війни та членам їхніх сімей», – розповів військовий.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку – форум з інтернет-маркетингу. ФОТОРЕПОРТАЖ
Наступна новина «Погорів» на хабарі: на Волині затримали прикордонника. ФОТО
Останні новини
Схожі новини