Був там, де горить земля. Не стало воїна з Луцька Юрія Дем'янюка

Був там, де горить земля. Не стало воїна з Луцька Юрія Дем'янюка
Юрій Дем'янюк

Раптово перестало битися серце воїна з Луцька, тата випускової редакторки «Першого» Юлії Галецької Юрія Дем’янюка.

Боєць помер 6 березня. 8 березня його поховали на Київщині.

Усе життя мріяв стати військовим

Юрій Дем’янюк народився 1972 року. Тривалий час працював оперуповноваженим у Березанській виправній колонії № 95, що у Київськй області.

Як він сам розповідав місцевій газеті у 2018 році, завжди мріяв стати військовим. Тож, коли почалася мобілізація, не задумуючись пішов до військкомату. Тоді через проблеми зі здоров’ям Юрія Дем’янюка до війська не взяли, однак у 2015-му, під час другої хвилі мобілізації, потрапив до 394-го окремого батальйону.

Пройшов «гарячі» точки Донбасу: Рубіжне, Щастя, Донецьк, Лисичанськ.

У 2017 році підписав контракт на службу у Збройних силах, служив у 43-й артилерійській бригаді.

Тим часом вдома чоловіка чекала дружина Ірина із сином Ростиславом, якому тоді, коли тато йшов на війну, було тільки 1,5 року. Також за Юрієм Дем’янюком сумували його старші діти Сергій і Юлія.

«Юрій до останнього мені не говорив, що йде на війну… Не хотів мене засмучувати. Потім перед самою відправкою все розповів. Я знала, як він мріяв про кар’єру військового і намагалася не влаштовувати істерик, а Юру попросила телефонувати якнайчастіше», – пригадувала дружина.

Жінка розповідала місцевому виданню, що ніколи не плакала при дітях, поки чоловік був на війні, адже це б свідчило про її слабкість, а вона мала бути сильною. Хоч було нелегко.

«Іншого виходу, аніж взяти себе в руки, немає. Залишається вірити, що чоловік повернеться додому, любити і молитися», – казала вона.

«Не зупинила ворожа куля в бою. Смерть підстерегла вдома»

«Не ховався від війни, не шукав причин залишитися в мирному житті. Ще в 2015 пішов туди, де горить земля, тому що не міг вчинити по-іншому, коли ворожі орди шматують Україну. Вперто дивився смерті в очі і вона відступала.

Довгих п'ять років фронтовими дорогами йшов Юрій до перемоги… Не ради слави чи нагород, за мирне майбутнє своїх і наших дітей… 

Не зупинила ворожа куля Юрія в бою. Смерть підстерегла його вдома. Серце Героя перестало битися 6 березня.

Душа сміливого воїна і просто хорошої людини білим птахом відлетіла в небо…

Друзі, знайомі, колеги, бойові побратими не можуть повірити, що Юрія нема. Із сльозами на очах згадують про нього. Смерть забирає найкращих», – йдеться у повідомленні на сторінці Соломії Українець.

Донька покійного Юрія Дем’янюка Юлія Галецька, дізнавшись про його смерть, розмістила у фейсбуці емоційний допис.

«Я ненавиджу цю війну. Я ненавиджу усіх, хто її почав і її продовжує. Я ненавиджу тих, хто, сидячи в зручних кріслах, не допомагає бійцям, які пройшли коло пекла. Тату, ти завжди будеш моєю гордістю. Люблю назавжди і обіцяю, що впораюсь», – написала Юлія.

Працівники видання «Перший канал соціальних новин» щиро співчувають колезі Юлії Галецькій та усім рідним і близьким Юрія Дем’янюка із приводу втрати дорогої людини.
Хай Господь оселить його душу там, де праведні спочивають. Вічна пам’ять герою!

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Контроль за смородом у Луцьку. Встановили сім станцій, які моніторять якість повітря
Наступна новина Луцька велогонщиця виграла «золото» на міжнародному турнірі
Останні новини
Схожі новини