Бюджети деяких громад зростуть вдвічі після впорядкування земельних ресурсів, - Юрій Ройко

Бюджети деяких громад зростуть вдвічі після впорядкування земельних ресурсів, - Юрій Ройко

Луцька районна рада запропонувала громадам геоінформаційну систему або електронний реєстр управління земельними ресурсами для наведення ладу із земельними ділянками.

Про це розповів радник голови Луцької районної ради Юрій Ройко в ефірі телеканалу «Аверс», – повідомляє пресслужба райради.

«Зазвичай реформи стартують, а нормативно-правова база їх наздоганяє. Це у тому числі стосується і земельної реформи. Менше, як за два тижні буде впроваджений ринок землі. Пригадую, як напередодні реформи експертно-фахові кола, громадськість, високопосадовці, представники місцевого самоврядування пропонували провести тотальну інвентаризацію земельних ресурсів. Логічно, бо треба знати, чим завтра оперувати», - сказав Юрій Ройко.

Луцька районна рада запропонувала громадам геоінформаційну систему, яка вже впроваджена у 15 громадах Рівненської області. Її суть у системному управлінні земельними ресурсами. Система включає інформацію про земельні ділянки громади в розрізі конкретних старостинських округів за майже 20 показниками: від форми власності до землекористувачів.

За словами заступника голови, Мар’янівська та Берестечківська громади вже погодилися працювати у цьому напрямку. Така система дасть можливість громадам суттєво наповнити місцеві бюджети. Вона чітко показує, які площі сільськогосподарських угідь не обробляються або їх обробляють незаконно, без заключення договорів, відповідно не сплачуються податки.

Юрій Ройко вважає, що бюджети деяких громад зростуть вдвічі після впорядкування земельних ресурсів.

Читати також: Україна стала однією з найкращих туристичних країн Європи


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Швидке зняття карантинних обмежень може мати катастрофічні наслідки, - ВООЗ
Наступна новина На Волині під колесами потяга загинув неповнолітній хлопець
Останні новини
Схожі новини