Час повертати своє: на Волині оголосили набір добровольців у 8 штурмових бригад «Гвардія наступу»

Час повертати своє: на Волині оголосили набір добровольців у 8 штурмових бригад «Гвардія наступу»

Міністерство внутрішніх справ почало формувати штурмові бригади «Гвардія наступу», до яких уже можуть вступати добровольці для зміцнення Сил оборони та звільнення тимчасово окупованих територій.

Про це повідомив голова Волинської військової адміністрації Юрій Погуляйко.

«Країні не потрібна примусова мобілізація. Для перемоги потрібні свідомі, вмотивовані люди, які знають для чого і за що вони вступають у лави захисників», – йдеться в дописі. 

Як інформує Суспільне, охочі вступити до лав штурмових бригад, серед яких "Лють", "Стелевий кордон", "Буревій", "Червона калина", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан" та "Азов", можуть подати заявки в рекрутингових центрах, що розташовані у ЦНАПах Луцька, Ковеля, Маневичів, Камінь-Каширського та Володимира:

Ці бригади мають посилити українські сили під час майбутнього наступу. Їх формування вже почалося, зокрема сформований кістяк з офіцерів, солдат, але доукомплектація відбувається винятково з добровольців та вмотивованих громадян. 

Детальніше про три штурмові бригади розповіли керівники правоохоронних та військових формувань 3 лютого під час зустрічі з начальником обласної військової адміністрації.

"Лють"

За словами керівника головного управління Нацполіції в області Юрій Крошка, об'єднана штурмова бригада "Лють" – це воєнізований підрозділ Нацполіції України нового зразка. Кістяк цієї бригади будуть складати поліцейські, які вже пройшли гартування боями і брали участь в реальних бойових діях.

"Бригада "Лють" – це два штурмових полки, батальйон спеціального призначення, рота спецоперацій. В їхньому арсеналі буде бронетехніка, артилерійські, зенітні засоби ураження. Зареєструватися до лав бригади можна на сайті МВС або Нацполіції чи звернутися в Центр надання адміністративних послуг, – сказав очільник поліції Волині

"Сталевий кордон"

Бригада "Сталевий кордон" – це окремий підрозділ Держприкордонслужби, 15-ий мобільний прикордонний загін. Бригада на етапі формування, – зазначив начальник Волинського прикордонного загону Сергій Лозінський.

Бійці бригади матимуть на озброєнні ПЗРК, протитанкові та артилерійські розрахунки.

"Кістяк бригади заклали підрозділи Держприкордонслужби, які з перших часів вторгнення на схожі держави протистояли йому. В рядах підрозділу є військові, які боронили Азовсталь, виконували бойові завдання на Лиманському, Бахмутському та інших загрозливих напрямках", – додав Сергій Лозінський.

"Червона калина"

Одна із потужних бригад Національної гвардії – це "Червона калина", в складі якої захисники, які обороняли Київ, Луганську та Донецьку області, – розповів командир військової частини 1141 Нацгвардії України Василь Гуртовський.

"Гвардійці були серед перших, хто брав участь в обороні Гостомельського аеропорту, міста Києва, Чернігівської та Сумської областей, а також на Донеччині та Луганщині. Перед тим, які виконувати завдання, з добровольцями буде проведена грунтовна бойова підготовка", каже військовий.

Набір у нові підрозділи структур МВС добровільний. Обрати свою серед восьми запропонованих  бригад, можна тут:

  • Департамент «ЦНАП у місті Луцьку» Луцької міської ради (м. Луцьк,    вул. Лесі Українки, 35);
  • Філія № 2 Департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Луцької міської ради (м. Луцьк, вул. Ковельська, 53);
  • Управління «ЦНАП» виконавчого комітету Ковельської міської ради (м. Ковель, вул. Незалежності, 73);
  • Управління «ЦНАП» виконавчого комітету Володимирської міської ради (м. Володимир, вул. Устилузька, 17);
  • ЦНАП Камінь-Каширської міської ради (м. Камінь-Каширський, вул. Ковельська, 16);
  • Відділ «ЦНАП» виконавчого комітету Маневицької селищної ради (смт Маневичі, вул. 100-річчя Маневич, 34 А).

Також, щоб приєднатися до «Гвардії наступу», можна подати анкету на сайті storm.mvs.gov.ua, де представлені всі бригади, що комплектуються. Або інший варіант – зателефонувати на гарячу лінію (080 010 00 20), де можна проконсультуватися та дізнатися, куди прийти. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку провели в останню дорогу двох полеглих за Україну Захисників. ФОТО
Наступна новина Курили самі і давали всім охочим: двох жителів Рожища судитимуть за наркозлочини
Останні новини
Схожі новини