Частина українських вузів припинить випускати юристів

Частина українських вузів припинить випускати юристів

Кількість юристів в Україні перевищує попит на них і стає причиною безробіття після закінчення юридичного вузу

Український Кабінет міністрів прийняв рішення накласти мораторій на випуск юристів на 10 років. Відповідне рішення також має підтримати Верховна Рада, де воно буде розглядатися вже цього тижня. Про це повідомив народний депутат від фракції «Народний фронт» Леонід Ємець, пише Mind.

«Прийнято рішення, яке вже погоджено на рівні Кабміну і на цьому тижні буде проголосовано у ВР: накласти мораторій на випуск юристів на 10 років. Тим, хто зараз отримує навчання, будуть запропоновані альтернативні професії на вибір», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що в Україні з юристами спостерігається «реальний перебор»: щороку українські юридичні вузи випускають 14 тисяч юристів.

«За 20 років це майже 300 000! Тобто трохи менше 10% населення країни – це дипломовані юристи. І це в той час, як нам не вистачає слюсарів, будівельників і лікарів», – зазначив депутат.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку оштрафували водія, який припаркувався на пішохідному переході. ФОТО
Наступна новина Китайська «Тяньгун-1» може впасти на Землю найближчим часом
Останні новини
Схожі новини