Як фінансуватимуть освіту на Волині у 2024 році

Як фінансуватимуть освіту на Волині у 2024 році

На Волині триває формування обласного бюджету на 2024 рік. До 1 грудня проходили бюджетні слухання головних розпорядників коштів, де управлінню освіти та науки ОДА на 2024 рік доведено граничний обсяг видатків в сумі 811,9 мільйонів гривень.

Про це розповіла головна освітянка області Наталія Матвіюк, – повідомили у Волинській ОДА.

«Це більше, аніж у 2023 році майже на 47 мільйонів гривень. Проте ця сума всеодно не покриє всіх передбачених законодавством видатків, – зазначила очільниця управління освіти та науки ОДА. – Передбачені кошти в основному розраховані на оплату праці, енергоносіїв та комунальних послуг».

Вона повідомила, що видатки на медикаменти покривають потребу лише на 43,5%, також виділена сума не покриває усіх потреб на організацію харчування, а додаткова необхідність коштів освітньої субвенції становить 40,9 мільйонів гривень.

«Зокрема, відповідним структурним підрозділом було проаналізовано всі розрахунки і видатки на заробітну плату та були обраховані для усіх в однаковому порядку, – зауважила Наталія Матвіюк. – Враховано, що мінімальна заробітна плата з 1 січня наступного року становитиме 7 100 гривень, а з 1 квітня – 8 000 гривень. Також розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС з 1 січня 2024 року складатиме 3 195 гривень, з 1 квітня – 3 600 гривень».

Вона зазначила, що педагогам, які утримуються за рахунок місцевого бюджету передбачені всі основні виплати, галузеві доплати і надбавки, надбавка за престижність педагогічної праці у розмірі 5% до посадового окладу, щорічна грошова винагорода педагогічним працівникам в обсязі 5% до посадового окладу, матеріальна допомога на оздоровлення 100% до посадового окладу.

«Водночас педагогічним працівникам, які утримуються за рахунок коштів освітньої субвенції передбачена заробітна плата за обов’язковими виплатами, надбавка за престижність педагогічної праці у розмірі 5% до посадового окладу, щорічна грошова винагорода педагогічним працівникам в обсязі 0% до посадового окладу, матеріальна допомога на оздоровлення 0% до посадового окладу. Саме тому додаткова потреба коштів освітньої субвенції і становить 40,9 мільйонів гривень», – розповіла головна освітянка краю.

Вона додала, що загалом на реалізацію регіональних програм у 2023 році було передбачено 3,075 млн гривень, а на 2024 рік запланована і доведена 2,6 млн гривень.

«Враховуючи ситуацію в країні на 2024 рік капітальні видатки не передбачені», – підсумувала Наталія Матвіюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські лісівники готують до відправлення найбільшу від початку року партію деревини для ЗСУ
Наступна новина Волинянина засудили на дев'ять років з конфіскацією майна за збут амфетаміну
Останні новини
Схожі новини