Через часті отруєння чадним газом на Волині організували місячник безпеки

Через часті  отруєння чадним газом на Волині  організували місячник безпеки
Фото ілюстративне

На Волині стартував місячник безпечного використання газу в побуті

Із 15 березня до 15 квітня компанія «Волиньгаз» організовує місячник безпечного використання газу в побуті.

Весна - пора з мінливою погодою, синоптики інформують про штормові попередження, тому фахівці газорозподільного підприємства застерігають споживачів саме зараз бути особливо пильними і дотримуватись правил використання газу в побуті, у своїх домівках, квартирах, а також на підприємствах та установах.

На Волині почастішали випадки отруєння чадним газом, тому фахівці газової компанії звертають увагу споживачів на те, що наприкінці опалювального сезону потрібно обстежити пічне та газове обладнання. 

Наголошують, що отруєння чадним газом можливе і під час порушення використання газу в побуті та опалення будинків дровами, торфом чи вугіллям.

«Якщо в домі є природний газ, то всі члени родини повинні знати елементарні правила використання газу в побуті та дотримуватись їх щодня. Тому мета нашого місячника - більше розповісти, нагадати, застерегти людей, що газ - вибухонебезпечна речовина, потрібно дотримуватись правил, щоб вберегти життя. Недопустимо використовувати газоспоживаюче обладнання не за призначенням, наприклад,вмикати газові плити для обігріву помешкання. Сушити одяг над ввімкненою газовою плитою - теж. Якщо в домі працюють газові прилади, то обов’язково треба відчинити кватирку чи вікно для провітрювання» - застерігає начальник управління  виробничо-технічного відділу ПАТ «Волиньгаз» Андрій Островецький.

У рамках інформаційно-роз’яснювального місячника газовики відвідують навчальні заклади краю, спальні мікрорайони великих міст, побувають в селах, а також на підприємствах, в установах та організаціях різної форми власності. Фахівці ПАТ «Волиньгаз» проведуть лекції, уроки, інформаційні зустрічі з споживачами природного газу. Для кращого засвоєння правил використання газу в побуті, газовики вручать абонентам тематичні ілюстровані листівки.

«На жаль, і досі головна причина нещасних випадків - це самовільна заміна газових приладів та недотримання вимог безпеки під час їх експлуатації, втручання в систему димових та вентиляційних каналів із застосуванням несертифікованих димовідвідних патрубків», - розповідає головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Андрій Цибульський.

Місячник безпечного використання газу в побуті компанія проводить близько 10 років. І традиційно окрім інформаційної роботи її фахівці здійснюватимуть огляди  газових приладів та виявлятимуть випадки експлуатації аварійного газового обладнання.

Нагадаємо, що зі списком організацій, які мають дозвіл на проведення робіт із обслуговування газових мереж можна ознайомитись на сайті Держгірпромнагляду України в розділі «Інформаційна система «Реєстр дозволів». Від якісного і своєчасного обслуговування внутрішньобудинкових газових систем безпосередньо залежить безпека всіх мешканців будинку.

Згідно з новими змінами в законодавстві, власник будинку (управитель) відповідає  за безпечну експлуатацію обладнання та мережі в приміщенні. Власник квартири відповідає за безпечну експлуатацію газових мереж у своїй квартирі. Також обирає компанію та укладає договір на обслуговування внутрішньоквартирних мереж.

Тож, споживачам потрібно укласти договір на обслуговування цих мереж. Із  цього приводу і балансоутримувачі будинків, і абоненти можуть звернутись до ПАТ «Волиньгаз» за місцем проживання до найближчого відділення чи дільниці газової компанії.

У Луцьку –  до Луцького відділення за адресою: вул.Львівська, 152 Б, у Ковелі – до фахівців Ковельського відділення – на вул.С.Бандери, 34 А, у Володимирі-Волинську – до спеціалістів Володимир-Волинського відділення, що на  вул. Сагайдачного, 85. Ратнівське відділення знаходиться за адресою: Ратне, вул.Газіна, 20. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Валентин Наливайченко зустрівся з лучанами: про що говорив кандидат у президенти. ФОТО
Наступна новина У Луцьку взялися ремонтувати двори і пішохідні доріжки. ФОТО
Останні новини
Схожі новини